Politiebericht Friesland: Friesland 6-11-2001
Politieberichten van 6/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Ameland: vliegtuig vermist
Afgelopen zondag meldde een 77-jarige inwoner van Oostwold dat er een vliegtuig van hem op Ameland was verdwenen. De man was eigenaar van een eenmotorig vliegtuig, een `Chesna`, dat gestationeerd was op het vliegveld Ameland. Het vliegtuig werd gebruikt voor parachutevluchten. Een 44-jarige inwoner van Ameland is afgelopen zaterdag met het vliegtuig naar Birmingham (Engeland) gevlogen. Op het vliegveld van die plaats werd de piloot aangehouden. In het vliegtuig zaten drugs verstopt (vermoedelijk hasjiesj) De inwoner van Ameland is door de douane in Birmingham aangehouden en het vliegtuig is in beslag genomen. Het onderzoek wordt verder gedaan Engelse autoriteiten.

Hemrik: gestolen auto aangetroffen
De gestolen Opel Kadett is inmiddels teruggevonden op It Noard in Drachten. Zie ook de politieberichten van 5/11 (13.00 uur) t/m 6/11 (07.00 uur) en van 5/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: inbraak
Afgelopen maandagavond werd uit een kast, die stond in het kantoor van een horecagelegenheid, aan het Gemeenteplein een portemonnee gestolen. In de portemonnee zaten de dagopbrengsten van het afgelopen weekend. Een medewerker van de horecagelegenheid, een 49-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.

Buitenpost: inbraak auto`s
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een drietal auto`s, die geparkeerd stonden op de Vang. Door vernieling van een ruit kwam men in de auto. Uit de auto`s werd de geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars zijn ingelicht en hebben aangifte gedaan.

Lemmer: mishandeling
Zondag tussen 02.00 en 02.30 uur werd op de Lijnbaan een bewusteloze man aangetroffen. De man, een 23-jarige inwoner uit het Poolse Kochcice, werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en aldaar opgenomen. De man was kort daarvoor uit een horecagelegenheid aan de Kortestreek gezet, nadat hij daar iemand een kopstoot had gegeven. Het slachtoffer werd vervolgens op straat door drie mannen aangevallen. Hij werd geschopt en geslagen. Het slachtoffer werd door de portiers van de horecagelegenheid ontzet. Het slachtoffer is daarop weggelopen en werd vervolgens op de Lijnbaan waarschijnlijk weer geslagen en geschopt, doch hiervan zijn tot op heden geen getuigen bekend. De Pool heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Drachten: bedreiging
Dinsdag omstreeks 10.50 uur werd een 47-jarige inwoner van Drachten aangehouden. De verdachte had kort daarvoor een werknemer van de Nuon met een mes bedreigd. De werknemer, een 40-jarige inwoner van Drachten, kwam bij de verdachte aan de woning om het elektrisch af te sluiten in verband met niet betaalde rekeningen. De verdachte was hierop kwaad geworden en had gedreigd de medeweker aan het mes te steken en zich zelf ook iets aan te doen. De verdachte werd in zijn woning aan het Schuttersveld aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272