Gemeente Hoogeveen

Praat vanavond mee over wonen in de toekomst

Onder het motto 'Goed wonen? Zeg het maar!' kunt u vanavond meepraten over de ontwikkeling van nieuw woonbeleid. Het gaat om een startavond in het gemeentehuis, waarbij iedereen welkom is.

Na de startavond worden werkgroepen gevormd, die met bepaalde thema's aan de slag gaan. De groepen komen enkele keren bijeen. De resultaten uit die bijeenkomsten tellen mee voor een concept-nota Wonen.

Meepraten is niet alleen leuk, het is ook belangrijk, want het gaat om uw woonsituatie in de toekomst.

Huurders en kopers moeten meer zeggenschap krijgen over hun woning. Er moeten kansen zijn voor mensen in een kwetsbare positie, bijvoorbeeld minima, ouderen en gehandicapten. En er is behoefte aan wonen en zorg op maat. Daarnaast moeten er voldoende, betaalbare en kwalitatief goede woningen zijn voor iedereen. Vooral starters en jongeren hebben daar behoefte aan.

Vragenlijsten

U kunt ook deelnemen via vragenlijsten die op drie momenten bij buurtbeheer en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis klaarliggen. Vanaf morgen, donderdag 8 november, kunt u het eerste formulier invullen. U vindt de vragenlijsten ook op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl/goedwonen

Digitaal spreekuur

Ook kunt u meedoen aan een digitaal spreekuur over 'Goed wonen? Zeg het maar!. Dit is morgen donderdag 8 november van 18.15 tot 19.15 uur via www.hoogeveen.nl. De projectleiding reageert dan op uw opmerkingen en vragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dick Doornbos, projectleiding Nota Wonen (tel. 291735).

© Copyright Gemeente Hoogeveen