Gemeente Hoogeveen

Bijna zesduizend gulden voor het Ronald McDonaldfonds

Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen heeft maandag de prijzen uitgereikt aan enkele deelnemers aan de Zwemvierdaagse, die tijdens de herfstvakantie is gehouden. Op de foto staan de jongste deelnemer, Patrick Coelingh (5), bij moeder op schoot, Maaike Deelstra (midden) die samen met haar broer Wout (in rolstoel) het meeste sponsorgeld bijeen zwom, namelijk 1003,70, en de oudste deelneemster de 79-jarige mevrouew Timpman. Naast haar staat een medewerker van het zwembad die een bord met de totaalopbrengst van het sponsorzwemmen toont. De actie leverde 5.778,30 op.

Het geld gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.Dit fonds heeft onderkomens bij ziekenhuizen, die een 'thuis' bieden aan ouders en familieleden van ernstig zieke kinderen. Het bespaart een zware rit dagelijks op en neer naar huis of een stretcher in het ziekenhuis.


Aan de zwemvierdaagse deden ruim 200 sportievelingen mee, van wie bijna 70 zich hadden laten sponsoren door ouders, opa's en oma's buren en vrienden. Ze zwomen dagelijk 250 of 500 meter voor het goede doel (Foto: Andre Weima).

© Copyright Gemeente Hoogeveen