Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-11-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 14.45 uur) Dinsdag 6 november 2001

Hulsberg, geluk bij ongeluk:
Een 25 jarige inwoner van Helmond is maandagavond 5 november 2001 slechts licht gewond geraakt nadat zijn auto een aantal keren over de kop sloeg en hij uit de auto werd geslingerd. Het slachtoffer kreeg daarna de auto gedeeltelijk op zijn lichaam maar raakte slechts licht gewond aan zijn handen.
De bestuurder van de bestelauto reed maandagavond omstreeks 23.20 uur over de Provincialeweg te Hulsberg komende uit de richting van Schimmert. De bestelauto raakte op deze weg naast de rijbaan terecht waar hij vermoedelijk in combinatie met een te hoge snelheid onbestuurbaar werd. De auto werd gekatapulteerd en sloeg een aantal keren over de kop waarbij de bestuurder, als enige inzittende, uit zijn auto werd geslingerd. In de berm kreeg hij daarbij de auto gedeeltelijk op zijn lichaam maar werd wonder boven wonder slechts licht gewond aan zijn handen. Met een ambulance werd hij voor onderzoek overgebracht naar het Atrium ziekenhuis te Heerlen waar hij ter observatie voor een nacht werd opgenomen.
Van de bestelauto bleef slecht een hoop verwrongen staal over. De inhoud van de auto, diverse fotomaterialen, werd uit de auto verloren en werd aangetroffen op een oppervlakte van 50 vierkante meter. De hoop verwrongen staal werd door een bergingsbedrijf geborgen. Drank was bij deze aanrijding niet in het spel.

Heerlen, inbreker aangehouden:
Een 37 jarige inwoner van Heerlen is maandagavond 5 november 2001 op heterdaad betrapt bij het plegen van een woninginbraak aan de Oliemolenstraat te Heerlen.
De bewoner hoorde maandagavond omstreeks 22.00 uur stemmen in zijn woning waarop hij meteen de politie belde. Op de tweede verdieping van de woning werd door de politie een onbekende man aangetroffen die ter plaatse gehouden werd door twee bekenden van de bewoner die even voor de komst van de politie al ter plaatse waren. De onbekende man werd aangetroffen met twee lege vuilniszakken in zijn handen. Er werd niets ontvreemd. In de woning werden verder geen vreemde personen meer aangetroffen. De inbreker werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hierbij bleek dat hij dezelfde avond ook al had ingebroken in een woning aan de Gasthuisstraat te Heerlen, waar de bewoners hem ook hadden betrapt. Hij had zich daar de toegang tot de woning verschaft door een ruit in te gooien. Door de bewoners werd hij na zijn aantreffen uit huis gezet. Pas daarna werd de politie gewaarschuwd, die de man echter niet meer in de omgeving aantroffen. Er werd niets ontvreemd. De 37 jarige man, is een drugsverslaafde die beide inbraken pleegde om aan geld te komen voor zijn verslaving.

Nuth, winkeldievegge aangehouden:
Een 42 jarige inwoonster van Urmond is maandagavond 5 november 2001 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal die door het personeel werd opgemerkt.
De winkeldievegge werd omstreeks 19.30 uur opgemerkt nadat zij de beveiligingspoortjes van het bedrijf aan de Thermiekstraat te Nuth passeerde. Het alarm trad daarop in werking waarop de vrouw het meteen op een lopen zette. Het personeel achterhaalde de vrouw op de parkeerplaats waarbij bleek dat in haar tas enkele kledingsstukken en een portemonnee afkomstig uit het bedrijf aanwezig waren. De waarde van de gestolen spullen bedroeg fl. 150,-. Deze bleken aan de kassa niet betaald te zijn. De winkeldievegge werd door de politie meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een dagvaarding uitgereikt. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Heerlen, vuurwapen in auto aangetroffen:
Een 42 jarige inwoner van Landgraaf is maandagmiddag 5 november 2001 door de politie bekeurd wegens het in bezit hebben van een vuurwapen. Een getuige waarschuwde de politie maandagmiddag omstreeks 15.00 uur dat zij gezien had dat een van de inzittenden van een op de Bongerd te Heerlen geparkeerde personenauto een vuurwapen in zijn bezit had. De politie stelde daarop meteen een onderzoek in.
De auto werd aangetroffen waarbij bleek dat het zich handelde om een in Duitsland verduisterde personenauto. De opsporing van de auto was door de Duitse autoriteiten verzocht. De drie inzittenden ontkenden een vuurwapen in hun bezit gehad te hebben maar werden ondanks hun ontkenning aangehouden waarop zij voor verder onderzoek werden ingesloten aan het politiebureau. Daar kwam bij onderzoek in de auto onder een van de zittingen een gasalarm pistool te voorschijn. De 42 jarige inwoner van Landgraaf bleek de eigenaar te zijn. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg hij in het kader van afhandeling snelrecht een boete opgelegd van fl. 250,-. Het vuurwapen werd in beslaggenomen. Na verhoor kon de inwoner van Landgraaf huiswaarts. De auto wordt aan de Duitse autoriteiten ter beschikking gesteld.

Heerlen, drugs aangetroffen:
Een 35 jarige inwoner van Den Haag is maandagmorgen 5 november 2001 door de politie aangehouden nadat bij hem 14 bolletjes cocaïne werden aangetroffen.
De inwoner van Den Haag werd maandagmorgen omstreeks 10.00 uur op het Stationsplein te Heerlen door de politie gecontroleerd in het kader van de bestrijding van de drugsoverlast. Bij de controle bleek hij 14 bolletjes cocaïne in zijn kleding aanwezig te hebben waarna de aanhouding volgde. De cocaïne met een gewicht van enkele grammen werd in beslag genomen. De Hagenaar werd ingesloten aan het politiebureau. Na overleg met de Officier van Justitie werd hem een transactievoorstel gedaan van fl. 750,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen. Bij niet betalen is de verdachte gedagvaard voor een strafzitting op 17 januari 2002. De verdachte heeft naast het proces-verbaal een gebiedsontzegging aangezegd gekregen. Na verhoor kon hij huiswaarts.