---
Windows XP heeft ingebouwde software van APC voor UPS-beheer

---

Utrecht (Nederland), 06-11-2001

Na een succesvolle samenwerking rondom Windows 2000, ondersteunt American Power Conversion (APC) nu ook Microsoft's nieuwe besturingssysteem Windows XP. Net als voor Windows 2000, ontwikkelde APC geavanceerde software voor het beheer van noodstroomvoorzieningen (UPS'en - Uniterruptible Power Supplies) die in Windows XP is ingebouwd.

"Microsoft is zeer tevreden over de samenwerking met APC," zegt Chris Jones, vice president bij de Windows Client Group van Microsoft Corp. "Met een UPS van APC kunnen gebruikers hun pc's, speakers, digitale camera's, scanners en andere randapparatuur beschermen, en tegelijkertijd genieten van de vele features in Windows XP."

Binnen het samenwerkingsverband tussen APC en Microsoft, ontwikkelde APC de "UPS-knop" in het controlepanel voor stroombeheer binnen Windows XP. Die ondersteuning voor UPS'en zit standaard in zowel Windows XP Home als Professional Edition. De UPS-knop biedt een basisondersteuning voor UPS'en van de meeste fabrikanten, en zorgt automatisch voor het afsluiten van de pc in het geval van een langdurige stroomonderbreking. Ook waarschuwingen bij stroomproblemen en "event logging" zijn standaard. Daarnaast heeft Microsoft een meer geavanceerde driver voor XP, die verregaande beheersmogelijkheden biedt voor de noodstroomvoorzieningen van APC.

De aparte driver garandeert dat de APC-producten Back-UPS, Back-UPS Pro en Smart-UPS onmiddellijk kunnen werken met Windows XP, zonder dat daarbij extra software moet worden geïnstalleerd. Via de driver krijgen gebruikers gebruiksvriendelijke toegang tot specifieke gegevens over hun toestel, zoals de gezondheid en capaciteit van de batterij en de beschikbare werktijd.

Ook de recent gelanceerde PowerChute managementsoftware van APC voor particulieren en het MKB is compatibel met Windows XP. PowerChute Personal Edition voor Windows XP is een gebruiksvriendelijke software die ervoor zorgt dat een pc automatisch afsluit en data wegschrijft bij stroomproblemen. PowerChute Business Edition voor Windows XP is een meer geavanceerde beheerssoftware waarmee IT-verantwoordelijken binnen bedrijven beschikken over voldoende features voor het beheer van de UPS'en die staan bij servers en bedrijfsdesktops.

---
END

---
Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een toonaangevend leverancier van
noodstroomvoorzieningen en oplossingen voor netwerkbeheer. Tot het assortiment van APC behoren
piekspanningsonderdrukkers, UPS'en (Uninterruptible Power Supply), DC-gebaseerde noodstroomsystemen,
gespecialiseerde koelapparatuur, bekabeling, apparatuur voor de optimalisering van stroomtoevoer, verwante softwareproducten en consulting. De uitgebreide oplossingen van APC, die ontworpen zijn voor thuis- en bedrijfsomgevingen, verbeteren de beschikbaarheid, beheerbaarheid, prestaties van gevoelige elektronische-, netwerk-, communicatie- en industriële apparatuur van gelijk welke omvang. APC heeft zijn hoofdkwartier in West Kingston (Rhode Island/VS) behaalde in 2000 een omzet van meer dan 1,48 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000 en S&P-500. Additionele informatie over APC en haar oplossingen staat op www.apcc.com.
Journalisten,