BMG NEDERLAND

Kane knalt Album Top 100 binnen en lanceert nieuwe site

In de Album Top 100 van deze week komt het nieuwe album van Kane, So Glad You Made It, op een tweede plek binnen. Een unieke prestatie, daar de band slechts van binnenkomst op de eerste plaats wordt weerhouden door Michael Jackson met diens album Invincible en die strijd nu eenmaal niet te winnen valt. Gezamenlijk zorgen Jackson en Kane overigens wel voor hitparadegeschiedenis. Het is in de historie van de Nederlandse albumlijsten namelijk nooit eerder voorgekomen dat twee albums in één en dezelfde week op de eerste én de tweede plaats binnenkwamen.

De release van So Glad You Made It, het tweede album van Kane, is gepaard gegaan met de lancering van een volledig herziene bandsite. Het compleet opnieuw vormgegeven www.kane.nl is sinds 30 oktober jongstleden online en staat boordevol door de band aangeleverde informatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld exclusieve geschreven artikelen, unieke videobeelden en statements op het forum van www.kane.nl. Tevens is de site uitgerust met een tot nu toe nog niet aanwezige discografie, een online-winkel waar naast t-shirts en andere merchandise nu ook albums van de band te koop zijn.

Naast de frequente bijdragen van bandleden zal de site worden bijgehouden door het management en de platenmaatschappij van de band. Daarnaast wil de band haar fans zo veel mogelijk betrekken bij de ontwikkeling van de site. Fans kunnen derhalve artikelen aanleveren (eventueel met fotomateriaal) die op de site geplaatst gaan worden en ze kunnen berichten via een vernieuwde e-mail functie op de site direct aan de bandleden sturen.

Kane biedt fans tevens de mogelijkheid zich op de site te registreren. Geregistreerde fans krijgen niet alleen het laatste nieuws middels een Kane-nieuwsbrief, maar zij kunnen ook deelnemen aan chats in de Kane chatbox, waar de bandleden regelmatig te vinden zullen zijn.

Inmiddels is ook de voorverkoop van de nationale tour So Glad You Made It langs vele gerenommeerde zalen in volle gang. De volgende shows zijn reeds uitverkocht: 17/11 (O13, Tilburg), 21/11 (Musis Sacrem, Arnhem), 25/11 (A. Philipszaal, Den Haag), 29/11 (Vredenburg, Utrecht).