Carros

Zeer exclusieve Golf GTI

(06 november 2001)

Afgelopen zomer vierde de Volkswagen Golf GTI haar zilveren jubileum. Met recht mag worden gezegd dat deze auto de afgelopen 25 jaar het sportieve straatbeeld in Nederland heeft bepaald. En tot op de dag van vandaag mag de Golf GTI zich in grote belangstelling verheugen van vele liefhebbers.

Om het jubileum van de legendarische Golf GTI te vieren is er een speciale versie van de Golf GTI op de markt gebracht: de GolF GTI Edition. De Golf GTI Edition is zeer exclusief door de beschikbaarheid van slechts honderd exemplaren.

Deze speciale versie is voorzien van een 1,8 liter turbomotor met 180 pk. Dankzij wijzigingen aan het motormanagement, welke speciaal voor Nederland zijn doorgevoerd, levert deze motor nu een vermogen van maar liefst 210 pk (154 kW). Dit is goed voor een top van maar liefst 238 km/h. Voor de sprint van 0 naar 100 km/h heeft de GTI Edition maar 6,9 seconden nodig. Ook zijn het interieur en het exterieur speciaal voor Nederland onder handen genomen. De GTI Edition kost 80.280 gulden inclusief BTW/BPM (36.429,48 Euro).