Euronext Brussels

Persberichten - 06/11/2001

BARCO levert ISIS LCD schermen aan Skyguide voor de opwaardering van het Zwitserse luchtverkeerscontrolesysteem

BARCO levert ISIS LCD schermen aan Skyguide voor de opwaardering van het Zwitserse luchtverkeerscontrolesysteem

Kortrijk, 6 november 2001. BarcoView tekende een belangrijk raamakkoord met het Zwitserse Skyguide (het voormalige Swisscontrol) voor een eerste levering van 70 ISIS 28 inch vlakke LCD schermen. Deze schermen hebben een resolutie van 2K x 2K. Ze werden aangekocht in het kader van de opwaardering van het Zwitserse luchtverkeers-controlesysteem van de controlecentra van Zürich en Genève. Skyguide, die verantwoordelijk is voor het verzekeren van de veiligheid van het luchtverkeer in het Zwitserse luchtruim, koos de unieke vierkante ISIS display van BARCO omwille van zijn hoge optische performantie in levenskritische en veeleisende luchtvaarttoepassingen en omwille van de lage levenscycluskost.

De eerste leveringen aan Skyguide zijn gepland voor november 2001. De kans bestaat dat Skyguide bijkomende substantiële bestellingen plaatst gedurende de volgende vijf jaar.

BARCOs unieke ISIS 28 LCD scherm werd geselecteerd omwille van zijn hoogperformante beeldkwaliteit en zijn lage levenscycluskost en omdat het volledig compatibel is met de wereldwijde de facto standaard voor luchtverkeerscontrole: 20 x 20 vierkant met 2048 x 2048 resolutie. Daarenboven kunnen de 4 MegaPixel ISIS displays gemakkelijk geïntegreerd worden in zowel nieuwe als bestaande Controller werkstations voor de luchtverkeerscontrole.

Sinds de lancering in oktober 2000 hebben grote luchtvaartautoriteiten en systeemintegratoren ISIS schermen ontvangen voor de evaluatie die moet leiden tot certificatie. Verschillende onlangs ondertekende contracten (Skyguide, DFS GmbH en Alenia Marconi ATMAS Division) bevestigen dat de geavanceerde ISIS technologie beantwoordt aan de specificaties opgelegd door de wereldwijde luchtverkeerscontrolegemeenschap en enorm potentieel biedt voor gebruik in levenskritische toepassingen.

Over BarcoView

BarcoView met vestigingen in Kortrijk, Toulouse (Frankrijk), Atlanta (Georgia, USA) en Portland (Oregon, USA), ontwerpt en vervaardigt visualisatiesystemen met een hoge resolutie, schermen, grafische controllers en display subsystemen voor zeer veeleisende nichemarkten zoals C4l, avionics, scheeps- en luchtverkeerscontrole, elektronica voor voertuigen en medische visualisatietoepassingen. BarcoView is één van BARCOs vier kernactiviteiten naast Barco Projection, BarcoVision en Barco Graphics. De hele BARCO groep, exclusief BarcoNet dat afgesplitst werd in de tweede helft van 2000 van BARCO, haalde in 2000 een omzet van 751 miljoen euro. Ongeveer 50 % van deze omzet wordt buiten West-Europa gerealiseerd. BARCO heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in 97 landen wereldwijd. Sinds 1986 staat BARCO genoteerd aan de Brusselse Beurs, en nu aan Brussels/Euronext. BARCO maakt deel uit van de BEL 20, de Next 150 en de Dow Jones Sustainability Indexes.

Meer informatie over BARCO kan u vinden op het Web: http://www.barco.com

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels