Gemeente Groningen

2
NOV
13.21

Persbericht

Slotbijeenkomst Sportvisie in stadion FC Groningen
01-11-2001


Op dinsdag 6 november vindt de laatste discussiebijeenkomst plaats rond het totstandkomen van de nieuwe gemeentelijke sportvisie. De slotbijeenkomst, de grande finale wordt gehouden in de Businessruimte van het FC Groningen-stadion aan de Zaagmuldersweg en begint om 19.00 uur. Stadjers met een mening over hoe de sport zich zou kunnen/moeten ontwikkelen zijn welkom om dan mee te praten.

Sportwethouder Robbert Jan Bron heeft de afgelopen maanden diverse gesprekken gevoerd met verschillende organisaties en instellingen over de toekomst van de sport. Themas die daarbij aan de orde kwamen waren onder andere: gehandicaptensport, ouderen en sport, school en sport, trendsporten, schaalvergroting enzovoort. Doel van deze gesprekken was om zoveel mogelijk informatie te krijgen en ideëen op te doen voor het gemeentelijk sportbeleid in de komende jaren.

Deze nieuwe manier van beleidsontwikkeling bleek in een behoefte te voorzien. Alle deelnemers waren zonder uitzondering bijzonder tevreden over de aanpak van de gemeente.

Deze gespreksronde wordt afgesloten met een grande finale op 6 november in het FC Groningen-stadion. Alle Groningse sportverenigingen zijn hiervoor uitgenodigd. Ook andere organisaties zoals WING en uit het bedrijfsleven zijn uitgenodigd. Daarnaast zijn ook individuele belangstellenden met hart voor de sport welkom op deze bijeenkomst. De gemeente rekent op een opkomst van ongeveer 200 deelnemers. De aanwezigen zullen onder leiding van Berend Rubingh en Janneke Vos discussiëren over 6 toekomstscenarios. Ook zijn er optredens van Frank den Hollander en Alina Kiers.

De ontwikkeling van de sportvisie is ook op internet te volgen. Voor meer informatie kunnen belangstellenden surfen naar www.groningen.nl/sport. Daar zijn onder meer alle verslagen van de genoemde bijeenkomsten te vinden. Ook staat daar hoe men digitaal kan meepraten over de sportvisie.

Na de slotbijeenkomst op 6 november zal het toekomstig sportbeleid verder worden uitgewerkt. Het college van B&W zal de gemeentelijke sportvisie in december in concept vaststellen, waarna de officiële inspraakprocedure zal starten.