Gemeente Soest

Gevarieerd programma TOSS-avond 'Spelende Mens' op 6 november a.s.

Op dinsdagavond 6 november staat de volgende TOSS-bijeenkomst al weer op de rol. Ditmaal zal de toekomstdiscussie tussen gemeente en inwoners gaan over 'kunst en cultuur, sport en recreatie', anders gezegd over "de spelende mens". Op 11 oktober j.l. toen het over 'winkelen en bedrijvigheid' ging bleek dat behalve enkele tientallen politici, ambtenaren en ondernemers weinig burgers (klanten) dat een 'hot item' vonden, althans om daarover met de gemeente te brainstormen.
Aangenomen moet worden dat dat op 6 november anders zal zijn. "Spelende mens" zijn we op zijn tijd allemaal. Kijk er de gemeentegids maar eens op na! Zie de hoofdstukken: Cultuur en recreatie, Dieren, natuur en milieu, Jeugd en Jongeren, Sport, en Welzijn en maatschappelijke dienstverlening. In deze sectoren van onze lokale samenleving zijn honderden verenigingen en instellingen actief, vaak in wisselwerking met de gemeentelijke overheid. En binnen die verenigingen zijn weer tientallen tot honderdtallen vrijwilligers actief. Die hebben ongetwijfeld ideeën over wat de "Spelende Mens" in het Soest en Soesterberg van 2015 nodig zal hebben.

Gevarieerd Programma
De TOSS-avond op 6 november (gemeentehuis, inloop vanaf 19.00 uur) krijgt een gevarieerd programma. De discussie op basis van het stramien plenair-gespreksgroepen-plenair is ditmaal iets ingekort. Daaraan vooraf gaat een ludiek voorprogramma, waarbij de Vereniging Artishock als 'hofleverancier' voor het muzische deel zal optreden. Hoofdrolspelers hierin zijn de broers Oscar en Semmy Prinsen, zoons van Artishock-oprichter Otto Prinsen. De eerste met een artistieke presentatie, en de tweede als lead-saxofonist van een ensemble uit het Artishock-huisorkest 'Perron B'. Aansluitend zal de Amersfoortse sportambtenaar John Machiels in een inleiding van een minuut of tien enkele trends en ontwikkelingen in de wereld van de sport, spel en vrijetijdsbesteding schetsen.

Speelmarkt
Halverwege de avond, van circa 21.00 tot 21.30 u., speelt zich in de grote hal van het raadhuis een speelmarkt af, met onder meer:

bullet Lammert van der Velde, troubadour van onder meer het Friese lied, bekend van zijn weekend-optredens bij de AH-super in Soestdijk. Hij speelt ook vanaf 19.00 uur tijdens de inloop'; bullet de tekenclub van Artishock verhuist zijn vaste avond voor een keer naar het gemeentehuis;
bullet een groep jongens (7 - 11 jaar) van gymnastiekvereniging "De Springbokken" o.l.v. Mw Marijke Egtberts verzorgt een demo op de lage brug,
bullet dames van de Weefkring Soest geven een demo met een klein weefgetouw;
bullet de Soester Schaakclub verzorgt een snelschaak-demo; bullet het multiculturele karakter van de Soester samenleving zal worden gerepresenteerd door een bijdrage vanuit het Internationale Vrouwen Centrum aan de Smitsweg,

Iedereen is van harte welkom. Cultuur, sport en vrije tijd is van en voor ons allemaal. Er is balans gezocht tussen kunst met een grote en een kleine K. Evenwicht tussen oud en jong, tussen georganiseerd en ongeorganiseerd, tussen autochtoon en allochtoon, tussen cultuur en sport. De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis en duurt officieel van 19.30 tot 22.30 uur. Vanaf 19.00 staat de koffie en zit troubadour Lammert van der Velde voor u klaar.