SLO, SPECIALISTEN IN LEERPROC.

LWOO-Leermiddelen klaar voor gebruik

Persbericht 24 oktober 2001

Staatssecretaris van het ministerie van OCenW, Karin Adelmund, ontvangt op dinsdag 6 november om 16.45 uur in de aula van Scholengemeenschap De Meerstroom te Utrecht de eerste elf lespakketten voor het lwoo, het leerwegondersteunend onderwijs.

Met deze aanvullende lesmaterialen, ontwikkeld door de projectgroep VMBO-Aanloop, kunnen docenten de leerlingen in het lwoo naar hun mogelijkheden bedienen. Het lesmateriaal is ontwikkeld vanuit de concrete onderwijspraktijk voor de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, natuur- en scheikunde, biologie, economie, maatschappijleer en techniek.

Om de gebruikers op weg te helpen organiseert de projectgroep VMBO-Aanloop introductiebijeenkomsten. Op drie middagen in november, verspreid over het land, informeren ontwikkelaars en onderwijsondersteuners leraren en schoolleiders in workshops over de leermiddelen. De introductiebijeenkomsten vinden plaats op vmbo-scholen met een lwoo-afdeling, te weten:

Dinsdag 6 november - Scholengemeenschap De Meerstroom - Utrecht
Dinsdag 13 november - Scholengemeenschap Van der Capellen, locatie Russenweg - Zwolle
Donderdag 15 november - Het Montessori College, locatie Berg en Dalseweg - Nijmegen

Deelname bedraagt fl. 50,- per persoon. Voor meer informatie en aanmelding kunt u de website benaderen www.vmboaanloop.nl. of contact opnemen met het secretariaat van SLO, Lammie Stoffers, tel 053-4840 204, e-mail L.Stoffers@slo.nl


---
Noot voor de redactie,