Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Finale Nuon Run Classics

(06-11-2001)

Nuon Run Classics

Nuon Run Classics

De Zevenheuvelenloop die op zondag 11 november aanstaande in Nijmegen plaats vindt is de laatste wedstrijd van het nationale wegcircuit, de Nuon Run Classics, in 2001. Aan de hand van een puntentelling per wedstrijd wordt een klassement opgemaakt, waarbij voor de eerste 5 mannen en eerste 5 vrouwen interessante eindprijzen beschikbaar zijn. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen dient een atleet minimaal deel te nemen aan vier van de zes wedstrijden van het wegcircuit. Bij het opmaken van het eindklassement wordt per deelnemer uitgegaan van maximaal de vijf beste wedstrijdresultaten uit het wegcircuit.
Bij de mannen staat de winnaar van het eindklassement al voor de Zevenheuvelen-loop vast. Marcel Versteeg heeft bij de voorgaande vijf wedstrijden al zoveel punten (197) behaald dat hij niet meer kan worden ingehaald. De strijd bij de vrouwen is nog open. Nadezdha Wijenberg en Irma Heeren komen beiden nog in aanmerking voor de eindoverwinning.

De komende editie van de Nuon Run Classics omvat in 2002 wederom zes kwalitatief hoogwaardige wegwedstrijden die open staan voor zowel wedstrijdatleten als recreatieve lopers. Dit wegcircuit ook wel de eredivisie van de Nederlandse wegatletiek genoemd bestaat het komend jaar uit de volgende wedstrijden:
* Nike Egmond Halve Marathon (13 januari)
* 20 van Alphen (10 maart)

* City-Pier-City Loop, Den Haag (23 maart)
* Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles (8 september)
* Dam tot Damloop, Amsterdam - Zaandam (22 september)
* Zevenheuvelenloop, Nijmegen (17 november)

Aan de hand van kwaliteitscriteria worden de evenementen jaarlijks door de KNAU getoetst en vervolgens beoordeeld of men voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen om in het daarop volgende jaar een plaats in het circuit te rechtvaardigen De energie- en wateronderneming Nuon treedt op als hoofdsponsor van de Nuon Run Classics. De KNAU vervult voor dit wegcircuit een coördinerende en sturende rol en neemt een groot aantal uitvoeringsactiviteiten voor haar rekening.

Marcel Versteeg
Marcel Versteeg

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: http://www.zevenheuvelenloop.nl

Kijk ook op de KNAU-site bij Tussenstand NUON Run Classics