Politiebericht Flevoland: District Zuid 5-11-2001 Dagelijkse Persberichten
Stadienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Tasjesroof
ALMERE Zondagmorgen is een 68-jarige Almeerse in een busbokje bij het station in Almere-Buiten beroofd van haar tas. Ze verklaarde dat ze op het bankje zat en aangesproken werd door een nog onbekende man. Hij rukte opeens haar tas uit haar handen. De vrouw viel hierdoor van het bankje en liep verwondingen op aan haar hoofd. De vrouw is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Bromfietser beroofd
ALMERE Een 18-jarige Almeerder heeft zondagavond aangifte gedaan van beroving. Even daarvoor was hij op het Spoorbaanpad belaagd door drie nog onbekende mannen. Een van de mannen rukte de bromfiets uit zijn handen. Vervolgens werd de Almeerder gesommeerd zijn portemonnee af te geven.

Frontale botsing bromfietsers
ALMERE Zondagavond zijn op het Mastgatpad twee bromfietsers frontaal met elkaar in botsing gekomen. De 37-jarige bromfietser uit Almere verklaarde dat hij verblind werd door de laagstaande zon en daardoor waarschijnlijk op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. Hij en een 17-jarige bromfietser uit Almere zijn per ambulance voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanrijding Zeewolderdijk
ZEEWOLDE Zondagavond is er op de Zeewolderdijk een ongeluk gebeurd. Een 25-jarige automobiliste uit Leusden had in een parkeerhaven gestaan en wilde keren op de weg. Ze verklaarde dat op het moment dat ze dwars op de weg stond, de motor afsloeg. Een 73-jarige automobilist uit Diemen zag haar niet en raakte haar auto in de flank. De auto draaide 180 graden. Zij en haar bijrijder, een 30-jarige man uit Leusden, bleven ongedeerd. De man uit Diemen en zijn bijrijder, een 40-jarige vrouw uit Almere, droegen autogordels en het letsel bleef beperkt. Beiden zijn met pijnklachten in de borst, schouders en nek per ambulance overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Vrachtwagen in de berm
ZEEWOLDE Maandagochtend is op de Waterlandseweg/Gooiseweg een vrachtwagen door nog onbekende reden in de berm geraakt. De 35-jarige bestuurder uit Veghel kon de vrachtwagen niet meer uit de berm krijgen. De politie besloot om na de ochtendspits, om 09:30 uur, de Waterlandseweg richting de A27 gedeeltelijk af te sluiten om zonder het verkeer al te veel te belemmeren de vrachtwagen uit de berm te slepen.