Provincie Drenthe

Ter Beek deelt muismatten uit aan leerlingen van de Parkschool te Coevorden

Nieuwe interactieve lesmethode over provincies

Assen, 5 november 2001
Persberichtnummer 01-109



Vandaag heeft de Commissaris van de Koningin, de heer A.L. ter Beek, op zijn vroegere lagere school, de Parkschool in Coevorden, muismatten uitgereikt aan leerlingen van groep 8. Zij hebben een kennisquiz via internet ingevuld. Deze quiz is onderdeel van de nieuwe interactieve lesmethode www.12provincies.nl. De website met bijbehorend schriftelijk materiaal is een gezamenlijk project van de provincies om jongeren op een interactieve wijze te leren welke rol de provincie speelt in hun eigen woon- en leefomgeving.

De informatie op de website www.12provincies.nl wordt aangeboden op drie niveau's: basisonderwijs, basisvorming en studiehuis. Bij elk onderdeel is schriftelijk lesmateriaal ontwikkeld dat leerlingen vertrouwd maakt met de inhoud van de website en hen motiveert (inter)actief aan het werk te gaan met onderwerpen uit hun eigen leefomgeving. De inhoud van de lespakketten en de gekozen werkvorm is een combinatie van omgevingsonderwijs en actief leren met behulp van internet. Dit zorgt voor een motiverende en eigentijdse aanpak, waarbij de lesstof langzaam wordt opgebouwd.

De provincie Drenthe heeft de lespakketten inmiddels aangeboden aan alle basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs in Drenthe.

De provincie Drenthe beloont de eerste 1.000 inzendingen van het provinciespel en de kennistest, allebei onderdelen van de website, met een muismat. Leerlingen kunnen deze on line invullen en via de website versturen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl