Politieberichten Hollands Midden

Datum: 2 november 2001

Parkeerbonnen Rijnsburg (D2)
De politie heeft in Rijnsburg in de Kanaalstraat, de Vliet Noordzijde en de De Ruyterstraat gecontroleerd op foutparkeerders. Hierbij zijn in totaal 8 parkeerbonnen uitgeschreven.

Ongeval Leiden (D4)
Een 31-jarige bromfietster uit Rijnsburg heeft vrijdag 2 november rond 10.30 uur een gekneusd borstbeen overgehouden aan een botsing met een 39-jarige automobilist uit Leiden. De Leidenaar wilde zijn auto keren op de Molenwerf. De Rijnsburgse die hem van achteren naderde, reed hierbij tegen hem aan. Ze is overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5)
Een 37-jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn is op vrijdag 2 november omstreeks 08.15 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 26-jarige automobilist uit haar woonplaats. De automobilist reed over de Oud Nieuwveenseweg komende uit de richting van de Horstenweg. Ter hoogte van winkelcentrum de Herenhof wilde hij de rotonde oprijden. Hij zag hierbij de van linkskomende fietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietsster kwam met haar hoofd tegen de voorruit en via de motorkop op de weg terecht. De fietsster is met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5)
Bij een aanrijding tussen een fietsster en een bromfietser zijn beiden bestuurders gewond geraakt. De 66-jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn reed over de Javastraat in de richting van de Frederik Hendrikstraat. Vanuit dezelfde richting kwam een eveneens uit Alphen afkomstige 16-jarige bromfietser. De fietsster wilde ter hoogte van de Sumatrastraat linksaf slaan. Bij deze manoeuvre haalde juist de bromfietser de fietsster in. Beide bestuurders kwamen met elkaar in botsing en liepen licht letsel op. Beiden werden door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel behandeld. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. Volgens de fietsster had zij haar hand alvorens af te slaan uitgestoken. De bromfietser zegt dit niet gezien te hebben.

Politie zoekt getuigen vernielingen Waarder/Nieuwerbrug (D7)
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van vernielingen in Waarder en Nieuwerbrug op dinsdagavond 30 oktober tussen 20.00 en 22.15 uur. De vernielingen zijn waarschijnlijk gepleegd door een groep van 6 tot 10 jongeren van 14 à 15 jaar. Vanaf Waarder zijn de daders naar Nieuwerbrug getrokken en vervolgens richting Bodegraven gegaan. Ze hebben het vooral voorzien op ruiten van auto's, bedrijven en bushokjes. De daders waren te voet of met de fiets. De politie heeft een onderzoek gestart en heeft hierbij getuigen nodig. Getuigen kunnen tijdens kantooruren bellen met de politie op telefoonnummer 0172-637050 of langskomen op het politiebureau in Bodegraven tijdens kantooruren of het politiebureau van Reeuwijk op maandag, woensdag of vrijdag tussen 13.30 en 16.00 uur.

Beroofd van tas Gouda (D7)
Een 32-jarige man uit Harderwijk heeft aangifte gedaan van beroving van zijn laptoptas. De man fietste op donderdag 1 november omstreeks 17.30 uur over de Antwerpseweg in de richting van het station. Ter hoogte van een garage werd de tas van zijn schouder getrokken door twee jongens op een scooter. Daarbij kreeg hij een klap op het achterhoofd. De fietser zag de twee ervandoor gaan in de richting van de Winterdijk. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Gouda, telefoonnummer 0900 - 8844.

Diefstal uit woningen Schoonhoven (D8)
Op vrijdag 2 november tussen middernacht en 08.00 uur werd in twee woningen ingebroken. Uit een woning aan de Newtonstraat werden twee mobiele telefoons, een tas en een portemonee weggenomen. Ook mist de bewoner een fiets. Deze stond in een niet afgesloten tuinschuur. De insluiper(s) wist(en) de woning binnen te komen met de sleutel van de woning die aan een sleutelbos aan de fiets hing. De politie stelt een buurtonderzoek in. Bij een woning aan de Keurmeestersstraat werd door de inbrekers het slotplaat verbogen en de cilinder afgebroken. Uit de woning werd een mobiele telefoon en oplader weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Yvette Verboon
Postbus 4240 ·
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326