Ingezonden persbericht

Graag uw aandacht voor bijgaand persbericht.

PERSBERICHT

Per 1 november chippen bij McDonald's

Amsterdam, 31 oktober 2001 ? Per 1 november 2001 kunnen gasten bij alle McDonald's restaurants in Nederland betalen met Chipknip of Chipper. Bovendien heeft iedereen vanaf 1 januari 2002 de mogelijkheid zijn Chipknip of Chipper op te laden bij alle Nederlandse McDrives. Het beleid van McDonald's is erop gericht om de gasten een goede en snelle service te bieden. Het gemak van betalen met de hulp van Chipknip of Chipper past binnen dit beleid.

Duale fase euro
Van 1 januari tot 28 januari 2002 kent Nederland de zogenaamde duale fase waarin zowel in guldens als in euro's betaald mag worden. Het voordeel van chippen is dat het afrekenen in euro's tijdens deze duale periode een stuk gemakkelijker en sneller gaat. Gasten hoeven niet in hun portemonnee naar kleingeld te zoeken en de McDonald's medewerker achter de counter hoeft geen wisselgeld terug te geven.

Chippen in Nederland
In Nederland zijn er net zoveel chipautomaten als pinautomaten: 160.000. Op dit moment zijn er zo'n 20 miljoen Chipknips en Chippers in omloop. Het afgelopen jaar werd er steeds vaker gechipt in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, bij verkoopautomaten, in bedrijfsrestaurants en bij parkeerautomaten.