Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 1-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 15.00 uur) Donderdag 1 november 2001

Sittard, winkelinbraak:
In de nacht van woensdag op donderdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Chopinstraat te Sittard. De inbreker vernielde een ruit in de toegangsdeur waarna hij in de winkel wist te geraken. Het inbraakalarm van de winkel trad daarop in werking. Bij de komst van de politie en de eigenaar ter plaatse bleek de inbreker al gevlogen te zijn. Hij nam uit de winkel een aantal pakjes shag mee waarvan hij er twee verloor bij het verlaten van de winkel. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Born, trekker met oplegger gestolen:
Vanaf de Florianstraat in Born is in de nacht van woensdag op donderdag een trekker met oplegger gestolen ten nadele van een transportbedrijf uit Born. De 27 jarige chauffeur woonachtig te Born parkeerde zijn voertuig woensdag omstreeks 17.15 uur op de parkeerplaats aan de Florianstraat, geladen met diverse paletten, o.a. vochtige doekjes, chemische stoffen en hijsmaterialen. De chauffeur wilde donderdagmorgen omstreeks 02.30 uur met zijn trekker en oplegger naar het westen van het land vertrekken, maar trof zijn vervoermiddel niet meer aan. Deze bleek in de tussenliggende tijd gestolen te zijn. Van de diefstal is aangifte gedaan.

Munstergeleen, boete voor winkeldief:
Een 58 jarige inwoner van Munstergeleen is woensdagavond 31 oktober 2001 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal.

De inwoner van Munstergeleen werd woensdagavond omstreeks 19.20 uur in een supermarkt aan de Peterstraat te Munstergeleen door het winkelpersoneel betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Hij nam etens- en drinkwaren met een totaal waarde van bjna fl. 30,- uit de winkel weg waarmee hij wilde vertrekken. Bij het verlaten van de winkel riep het personeel hem ter verantwoording nadat hij de goederen niet aan de kassa betaalde. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 300,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging door Justitie kan voorkomen. Na verhoor kon de verdachte huiswaarts.

Geleen, wisseltruc:
Een bedrijf aan de Vouersweg te Geleen is voor enkele duizenden gulden benadeeld nadat zij het slachtoffer werd van een wisseltruc. Het bedrijf werd woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur bezocht door een onbekend gebleven man die een bankbiljet van fl. 100,- vroeg te wisselen. Dit vroeg hij in een onbekende taal en met veel handgebaren. Nadat een personeelslid een kantoorruimte inliep, deed dit de onbekend man ook. Bij een geldkistje werd het bankbiljet gewisseld, maar de man wilde dit anders gewisseld hebben, tenminste dat deed hij voorkomen. Hij pakte het wisselgeld uit de handen van het personeelslid en legde dit terug op het geldkistje. Hoe is onbekend gebleven, maar de man zag kans ongemerkt diverse bankbiljetten uit het geldkistje weg te nemen. Toen de man korte tijd het bedrijf verlaten had werd de diefstal bemerkt. Vermoedelijk heeft de man enkele duizenden guldens aan bankbiljetten weggenomen. Het juiste ontvreemde bedrag kan pas na het opmaken van de kas vastgesteld worden. Namens het bedrijf is van de diefstal aangifte gedaan.