Ingezonden persbericht

Persbericht

BMC Software automatiseert en optimaliseert
SAP R/3 backup en recovery

AMSTERDAM -- 1 november 2001 ---- BMC Software, toonaangevend aanbieder van enterprise systeembeheer, introduceert Smart Recover for SAP. Deze complete en volledig technisch geïntegreerde oplossing is specifiek gericht op SAP R/3 applicaties die draaien onder DB2 for OS/390 database servers. Smart Recover automatiseert en optimaliseert de backup en recovery van grote en extreem complexe SAP R/3-applicaties. De nieuwe oplossing biedt exclusieve mogelijkheden die zijn gebaseerd op bewezen en gepatenteerde technologie van BMC Software, waardoor databasebeheerders een effectieve balans kunnen vinden tussen de optimale bescherming van bedrijfsgegevens en de hoogst mogelijke beschikbaarheid van de systemen.
Om kosten te besparen en alle bedrijfsgegevens te integreren gaan steeds meer zeer grote ondernemingen over op mainframe implementatie van SAP R/3, wegens de stabiliteit van die oplossing en de mogelijkheid om veel transacties te verwerken. Dergelijk grote ondernemingen tellen over het algemeen duizenden gebruikers die altijd toegang moeten kunnen krijgen tot hun gegevens. Het offline halen van het systeem voor backup of recovery - hoe dringend ook - gaat gepaard met hoge kosten en mogelijk zelfs ten koste van het marktaandeel, de waarde van de aandelen en de bedrijfsreputatie. BMC Software's Smart Recover for SAP biedt ondernemingen de mogelijkheid om hun systemen beschikbaar te houden en om het groeiende beroep op hun IT-medewerkers te reduceren.
Smart Recover for SAP identificeert automatisch de beschikbaarheid van applicaties en subsystemen en beheert actief het backup- en recoveryproces. Een van de 'smart' kenmerken van deze oplossing is de mogelijkheid om onveranderde databaseobjecten automatisch te detecteren. Door deze objecten buiten het backup- en recoveryproces te houden worden de verwerkingstijd en de uitval drastisch teruggedrongen. Smart Recover automatiseert volledig de backup en recovery - inclusief disaster recovery op remote sites - waardoor de productiviteit van de IT-medewerkers verbetert.