Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


1 november 2001


Versatel selecteert Jetstream voor de levering van voice-over-DSL oplossingen

Door gebruik te maken van de Jetstream-technologie wordt Versatel de eerste Europese carrier die commercieel gebundelde VoBB-diensten aanbiedt

Jetstream Communications, marktleider op het gebied van voice-over-broadband (VoBB) oplossingen, heeft bekendgemaakt dat Versatel heeft gekozen voor CPX-1000, haar platform voor breedbandspraakservices. Versatel wil hiermee gebundelde spraak- en breedbanddiensten verzorgen voor toegang tot het internet via Digital Subscriber Line (DSL). Het in Amsterdam gevestigde Versatel wordt daarmee de eerste alternatieve carrier in Europa die op commerciële basis VoBB-diensten aanbiedt voor in eerste instantie 250.000 bedrijven in Nederland.

"Jetstream heeft Versatel hiermee in staat gesteld een kostenefficiënte gebundelde voice-over-DSL spraak- en dataservice te bieden die voldoet aan de telecommunicatiewensen van onze Nederlandse klanten," aldus Aad Beekhuis, Chief Operations Officer bij Versatel Telecom International N.V.. "Er is een hoge penetratiegraad van ISDN in Nederland en België. Daarom beschikt Versatel met de service van Jetstream over de mogelijkheid haar customer base uit te breiden en om nieuwe lucratieve markten te betreden - iedere DSL-klant is nu immers een potentiële kandidaat voor gebundelde spraakdiensten."

Versatel heeft de aanbiedingen van verschillende leveranciers uitgebreid en diepgaand onderzocht en heeft uiteindelijk voor Jetstream gekozen, vanwege de mogelijkheden van carrier-klasse van de CPX-1000 gateway, Jetstream's bewezen toepassingservaring in de VS en de mogelijkheden voor IAD-beheer van JetVision®. De unieke mogelijkheid die Jetstream's CPX-1000 platform voor breedbandspraakdiensten biedt voor het leveren van oplossingen voor POTS en de ondersteuning van de ISDN Basic Rate Interface (BRI) was van cruciaal belang voor Versatel, aangezien ISDN domineert in haar kernmarkt in Nederland.

"Het telecommunicatielandschap is ingrijpend veranderd en het leitmotif is nu de route naar winstgevendheid," aldus Manish Gupta, Vice President Marketing van Jetstream Communications. "De oplossing van Jetstream is de ideale keuze voor het realiseren van een hogere ARPU (average revenue per user) - dit leidt ertoe dat er sneller een situatie van winstgevendheid wordt bereikt, en dat is wat investeerders in de het huidige marktklimaat eisen."

"Dit is de voorbode van de komst van een aantrekkelijke oplossing voor de levering van gebundelde diensten door carriers in heel Europa," zegt Jonathan Doran, Senior Analyst van Yankee Group Europe. "De VoBB-oplossing is in potentie aantrekkelijk voor zowel concurrerende als lokale carriers. Jetstream heeft haar leidende positie in Noord-Amerika verder versterkt en is nu bezig een bruggenhoofd in Europa te bouwen."

Over Versatel

Het hoofdkantoor van Versatel Telecom International N.V. (Nasdaq & AEX: VRSA) is gevestigd in Amsterdam. Het is een snel groeiende, facilities-based, competitieve local access breedband netwerk operator die zich met name richt op Nederland, België en Noordwest-Duitsland. Het bedrijf is opgericht in oktober 1995 en beschikt over alle mogelijke telecommunicatielicenties in Nederland, België en Duitsland. Het bedient met 1550 medewerkers meer dan 67.000 zakelijke klanten. Versatel beheert een breedbandnetwerk dat gebruik maakt van de laatste netwerktechnologieën om zakelijke gebruikers te voorzien van spraak-, data- en internetservices op hoge bandbreedtes. Versatel is genoteerd en vrij verhandelbaar aan de Amsterdam Stock Exchanges en aan de Nasdaq National Market onder het symbool "VRSA". Surf voor meer nieuws en informatie naar http://www.versatel.com.

Over Jetstream Communications
Jetstream Communications Inc. is de meest toonaangevende leverancier van voice-over-broadband (VoBB) apparatuur aan 30 carriers. Jetstream's gepatenteerde voice-over-broadband oplossing vormt de standaard voor de levering van gebundelde spraak- en dataservices via DSL, T1/E1 en draadloze breedbandtoegangnetwerken. Het hoofdkantoor van Jetstream is gevestigd in San Jose, Californië (VS). De besloten vennootschap is opgericht met behulp van risicodragend kapitaal. Het wordt geleid door een door de wol geverfd management team dat bestaat uit oudgedienden uit zowel de telecommunicatie- als de datacommunicatie-industrie. De oplossingen van het bedrijf zijn geïnstalleerd door toonaangevende, lokale en long distance carriers en Integrated Communications Providers (ICP's) over de hele wereld. Het vastberaden commitment van Jetstream ten aanzien van kwaliteit blijkt wel uit het feit dat het bedrijf als eerste is gecertificeerd voor maar liefst vier belangrijke kwaliteitsstandaards: ISO 9001 (een model voor kwaliteitsbewaking, ontwerp, ontwikkeling, fabricage, installatie en onderhoud), ISO 14000 (milieu), TL/9000 (telecommunicatie-industrie) en TickiT (software). Surf voor meer informatie naar de website van Jetstream op www.jetstream.com.

Jetstream Communications is een geregistreerd handelsmerk van Jetstream Communications, Inc. Alle overige producten en services zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
David Rowlands/David Evans - Multimedia PRM
Tel: +44 (0) 1291 626200
enquiries@multimediapr.co.uk
http://www.jetstream.com

Anoeska van Leeuwen
Director Corporate Communications - Versatel
Tel: +31-20-750-1322
anoeska.vanleeuwen@versatel.nl