Gemeente Den Helder

AANDUIDING POLITIEKE GROEPERING BOVEN KANDIDATENLIJST

betreft: week: week 44

Om mee te doen aan de verkiezing van de raadsleden van de gemeente Den Helder kan een politieke groepering, de aanduiding waarmee zij op de kandidatenlijst wil worden vermeld, in een register in laten schrijven. Dit verzoek kan worden gedaan aan de voorzitter van het centraal stembureau van de gemeente Den Helder.

Onder een politieke groepering wordt verstaan: een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid en waarvan de aanduiding niet reeds bij het centraal stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer of Provinciale Staten is geregistreerd.

Wie de naam van een politieke groepering voor de komende verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Den Helder op woensdag 6 maart 2002 wil laten registreren moet het verzoek daartoe uiterlijk op maandag 10 december 2001 schriftelijk doen bij het centraal stembureau, postbus 36, 1780 AA, Den Helder.

Voor deze registratie moet een waarborgsom van tweehonderdvijftig gulden worden betaald. Degene die de betaling doet ontvangt daarvan een bewijs. Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing wordt de waarborgsom terugbetaald.

Bij het verzoek moeten worden overgelegd:

a. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen; b. een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken; c. een bewijs van betaling van bovengenoemde waarborgsom; d. een verklaring van de politieke groepering houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau. Overigens mag de naam boven de kandidatenlijst niet meer dan 35 letters of andere tekens bevatten.

Meer informatie over de wettelijke voorschriften van de registratie van een politieke groepering kunt u krijgen bij het Bureau Verkiezingen van de gemeente Den Helder, Drs. F. Bijlweg 20, 1784 MC Den Helder of telefonisch via doorkiesnummer 0223-671346.

laaste verandering: november 01, 2001