FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten start FNV Financieel Advies BV

EMBARGO TOT 1 NOVEMBER 2001, 16:00 UUR

Utrecht, 30 oktober 2001

FNV Bondgenoten start FNV Financieel Advies BV

Op donderdag 1 november geeft FNV Bondgenoten het officiële startschot voor FNV Financieel Advies BV (FNV FA). FNV FA is om meerdere redenen een uniek project. Met de start van FNV FA krijgt de vernieuwing van de vakbeweging vorm. De dienstverlening van FNV FA verbindt collectieve belangenbehartiging met individueel, onafhankelijk financieel advies. Het is ook een primeur dat een vakbond zelf een BV opzet èn dat ze daarbij samenwerkt met Independer.nl.

Met de start van FNV FA gaat een lang gekoesterde wens in vervulling van zowel FNV Bondgenoten als van de FNV Vakcentrale. Al langere tijd zoeken de vakbonden in de veranderende arbeidsverhoudingen naar methoden om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan individuele dienstverlening. Dit nieuwe bedrijf biedt die uitbreiding van de dienstverlening aan FNV-leden. Steeds meer collectieve afspraken stellen leden voor individuele keuzen.

FNV FA is en biedt meer dan de gemiddelde tussenpersoon. Omdat FNV FA nauw verbonden is met FNV Bondgenoten, kan de organisatie op zeer deskundige wijze individuele leden adviseren bij het maken van keuzes die voortvloeien uit collectieve regelingen als een pensioen, een sociaal plan of een CAO à la carte. FNV FA heeft hier recent al ervaring mee opgedaan met een pilot bij IT-bedrijf Lucent. Ook gaat FNV FA bestuurders en juristen van de FNV-bonden adviseren bij het maken van afspraken over pensioenregelingen, spaarloon, uitwerking van effecten van een sociaal plan en dergelijke.
Daarbij biedt FNV FA, op basis van de kennis en ervaring van Independer.nl, algemene informatie en advies over financiële aangelegenheden en de mogelijkheid tot het volstrekt onafhankelijk en objectief vergelijken van financiële producten. Ook kunnen via FNV FA producten als hypotheken en verzekeringen worden afgesloten.

FNV FA geeft onafhankelijk en deskundig advies dat voordeel oplevert voor leden van alle FNV-bonden. Een gemiddeld FNV-lid kan al snel fl.
1.500 per jaar besparen. Bovendien vloeit een deel van de provisie terug naar de leden. Bij het afsluiten van een hypotheek gaat het bijvoorbeeld om een bedrag van fl. 750,-.
De BV biedt zijn diensten voor leden van alle FNV-bonden gratis aan via de website die op 1 november as de lucht in gaat, via winkellocaties en via een call-centre.