DFDS SEAWAYS + USP PR & COMM.

Koninklijke vaartocht over 125 jarig Noordzeekanaal

PERSINFORMATIE

PRINS WILLEM ALEXANDER EN MAXIMA OP 1 NOVEMBER AAN BOORD VAN DE 'QUEEN

OF SCANDINAVIA'

IJmuiden, 29 oktober 2001

Ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van het Noordzeekanaal heeft de Amsterdam Ports Association i.s.m. het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een exclusieve vaartocht over dit kanaal georganiseerd. DFDS Seaways heeft voor deze kanaalcruise de exclusieve cruiseferry Queen of Scandinavia ter beschikking gesteld. Voor dit evenement zijn 400 gasten uitgenodigd, Z.K.H. Prins Willem Alexander is één van hen.

DFDS SEAWAYS
'Deze zomer hebben wij de Queen of Scandinavia in Nederland in de vaart genomen. Wij zijn dan ook trots op het feit dat wij deze feestelijke cruise samen met de Amsterdam Ports Association mogen organiseren, met als één van de hoogtepunten het koninklijke bezoek!', aldus Roel Huisman, Managing Director van DFDS Seaways in Nederland.

PROGRAMMA
De Queen of Scandinavia zal op 1 november a.s. om 10.30 uur met haar 400 gasten vanaf de Felison Terminal vertrekken en om circa 11.15 uur in de grote sluis afmeren. Hier zullen de Prins van Oranje en zijn verloofde aan boord komen.

PROMINENTEN
Onder begeleiding van de heer Van Kemenade, Commissaris van de Koningin van Noord Holland, worden de Prins der Nederlanden en zijn verloofde aan de gasten voorgesteld. Aan boord zijn o.a. minister T. Netelenbos, de beheerders van de aan het kanaal gelegen havens, de burgemeesters en wethouders van Velsen, Zaanstad, Haarlemmerliede, Beverwijk en Amsterdam, de voorzitters van de Kamer van Koophandel Amsterdam, ondernemersverenigingen, vertegenwoordigers van overheidsinstellingen, de transportwereld, maritieme organisaties, handel en industrie.


---

Sinds 1967 onder de naam TOR LINE, vanaf 1981 onder de naam Scandinavian Seaways en sinds twee jaar als DFDS Seaways voert de rederij ferrydiensten uit vanaf Amsterdam en vanaf 1995 vanaf IJmuiden. DFDS Seaways is nu dé ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle (Noord-Engeland) en met acht passagiersschepen marktleider van ferryovertochten op de Noordzee. Het aantal passagiers dat per DFDS Seaways reist stijgt jaarlijks aanzienlijk. In 1995 vervoerde DFDS Seaways 69.000 passagiers van IJmuiden naar Newcastle. In 2000 werd een record aantal van 372.000 bereikt. Met de, voor Nederland nieuwe, schepen de Prince en Queen of Scandinavia verwacht de rederij in 2001 zo'n 470.000 passagiers te vervoeren.


---