Politiebericht Eindhoven e.o. 1-11-2001
2e Persbericht 1 november 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Gestolen bromfiets
De politie hield donderdagmiddag rond 14.30 uur een 16-jarige Eindhovense bromfietser staande omdat hij door een voetgangersgebied in Winkelcentrum Woensel reed. Uit onderzoek bleek dat hij op een gestolen bromfiets reed waarop hij werd aangehouden. De bromfiets is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van lokaalvredebreuk aangehouden Donderdagmiddag rond 12.40 uur in een winkel op de Markt een 41-jarige man uit Helmond aangehouden. Een beveiligingsmedewerker trof de verdachte daar in de winkel aan. Bij controle bleek de man een winkelontzegging te hebben. De verdachte is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Emblemen van autos gestolen
In het afgelopen weekend zijn van diverse geparkeerde personenautos, in het centrum van Asten, de emblemen gestolen. In het belang van het onderzoek verzoekt de politieafdeling Deurne-Asten-Someren (DAS) eigenaren van autos waarvan het embleem is gestolen aangifte te doen. De afdeling DAS is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Tot nu toe zijn reeds 15 aangiftes van diefstal van emblemen binnengekomen.

Best: Ezeltuigje gestolen
Vanuit een niet afgesloten schuur, behorende bij een woning aan de Hagelaarweg, is tussen maandag en donderdag een ezeltuigje gestolen. De waarde van het tuigje is ruim 500 gulden.

Gemert: Bromfietscontrole
Donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur is op de Komweg een bromfietscontrole gehouden. 7 bromfietsers kregen een proces-verbaal: 5 voor een te hoog vermogen en 2 voor het niet dragen van een helm.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Op de Gentiaanstraat is donderdag tussen 8.00 en 9.00 uur een snelheidscontrole gehou-den. Van de 50 gecontroleerde voertuigen reden er 4 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 63 km/u.

Mierlo: Insluiper steelt tas
Uit een bedrijfsruimte aan de Oudvenstraat is donderdag tussen 12.45 en 13.15 uur een tas weggenomen. In de tas zaten een portemonnee met diverse pasjes en een geldbedrag van ongeveer 300 gulden, een rijbewijs, een paspoort, een kentekenbewijs, een GSM en een sleutelbos.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 9.45 en 12.00 uur is op de Volmolenweg een snelheidscontrole gehou-den. 519 voertuigen zijn gecontroleerd. 22 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/u.