Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Benoemingen LNV

1 november 2001 - De heer Teun Klumpers (49) wordt per 1 november projectleider Duurzame Veehouderij. Hij is daarmee tot mei 2002 belast met het nader invullen van het Kabinetsstandpunt over de veehouderij, dat naar aanleiding van het rapport van de denkgroep Wijffels is geformuleerd. Het project dient de mogelijkheden en de barrières voor de beoogde transitie van de veehouderij in kaart te brengen en concrete initiatieven te schetsen - in de productieketens en in het beleid - die deze transitie versneld op gang kunnen brengen.

De heer Klumpers is op dit moment nog algemeen secretaris van de Raad voor het Landelijk Gebied. Hij zal daar voorlopig worden waargenomen door de plaatsvervangend secretaris, de heer B.H. van Leeuwen, totdat een nieuwe secretaris is benoemd.

De heer Klumpers studeerde biologie, gaf enige jaren les bij een HBO-instelling te Amsterdam en werkte lange tijd voor de gemeente Den Haag. Daar was hij verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van educatieve programma's rond natuur en milieu en vervolgens voor uiteenlopende aspecten van het beheer en het gebruik van de openbare ruimte in en om Den Haag. Ook was hij werkzaam bij enkele adviescolleges op het beleidsterrein van LNV. De heer Klumpers is lid van het dagelijks bestuur van Landschapsbeheer Nederland.