Euronext Brussels

Persberichten - 01/11/2001

Solvay - Implementering van 4 strategische operaties - Tweede halfjaar van 2001 in lijn met dat van 2000

Implementering van 4 strategische operaties Tweede halfjaar van 2001 in lijn met dat van 2000

De Solvay-Groep zet de implementering van zijn strategie voort om namelijk:


- de sector Farmaceutische Producten en de Specialiteiten sneller te ontwikkelen;


- zijn leiderschap op al zijn markten te versterken door voortdurend zijn concurrentievermogen en de innovatie te ontwikkelen.

Vier recente strategische operaties die de activiteitenportefeuille van de Groep in gunstige zin zullen wijzigen, getuigen hiervan. Het gaat om :


- een reeks akkoorden met BP over de overname van zijn speciale polymeren in de Verenigde Staten, de oprichting van twee joint ventures op het gebied van hoge-dichtheid polyethyleen tussen Solvay en BP en de verkoop van de polypropyleenactiviteiten van Solvay aan BP. Deze operaties, met terugwerking tot 1 oktober 2001, zijn zojuist definitief afgerond, nu de autoriteiten die bevoegd zijn voor het toezicht op het concurrentiebeleid hun fiat gegeven hebben;


- de ondertekening op 31 oktober van het akkoord betreffende een joint venture met de groep Kali und Salz (K+S) op de Europese zoutmarkt. Deze operatie zal aan de bevoegde Europese concurrentieautoriteiten worden voorgelegd;


- de verkoop van Solvays activiteiten woningdecoratie aan de Duitse groep Langbein-Pfanhauser Werke (LPW), die gepaard gaat met de overname door Solvay van de activiteiten gekalanderde folies en laminaten van LPW in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De afronding van deze transactie, die afhangt van de goedkeuring van de concurrentieautoriteiten, wordt in de komende weken verwacht;


- de verkoop van de activiteiten luchtinlaatsystemen en technische onderdelen voor de auto-industrie aan de Duitse groep Mann+Hummel. Deze operatie zou nog vóór eind 2001 worden afgerond, na raadpleging van de betrokken sociale partners en goedkeuring door de bevoegde nationale concurrentieautoriteiten. De activiteiten brandstofsystemen van Inergy Automotive Systems, de joint venture van Solvay en Plastic Omnium, zijn niet bij de transactie betrokken.

In de verslechterende economische omstandigheden heeft de Groep, zoals verwacht, tijdens het derde kwartaal van 2001 betere courante resultaten behaald dan tijdens dezelfde periode vorig jaar, en dit dankzij de flinke prestaties van de sectoren Farmaceutische Producten en Chemie.

Na de resultaten van het 1ste halfjaar 2001 die met 18% terugliepen ten aanzien van dezelfde periode in 2000, zullen de resultaten van de Groep over het tweede halfjaar 2001 in de lijn van die van het tweede halfjaar 2000 liggen.

Solvay zal zijn resultaten over het boekjaar 2001 bekendmaken op 8 februari 2002.

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ongeveer 32.000 werknemers. In 2000 realiseerde de Groep een geconsolideerde omzet van 8,9 miljard EUR, verdeeld over zijn vier activiteitssectoren : Farmaceutische Producten, Chemie, Kunststoffen en Kunststofverwerking. Solvay staat genoteerd in de Euronext 100-index van de Europese topbedrijven. Nadere informatie op www.solvay.com.en www.solvay-investors.com.

Bron: Solvay
Provider: Euronext Brussels