Ingezonden persbericht

Eurobloks: een nieuw eurospel voor de PC

ZARAGOZA, 01-11-2001 -- Eurobloks is een educatief computerspel, waarin je op een uitdagende manier het omrekenen oefent tussen de euro en de Nederlandse gulden.

In een rechthoek vallen blokjes met getallen, die bedragen in euro's en in guldens voorstellen. De bedoeling is nu dat je twee blokjes op elkaar plaatst, waarbij dan het bedrag in euro in het ene blokje moet overeenstemmen met het bedrag in guldens in het andere blokje. Is dat niet het geval, dan word je gestraft met een verkleining van de rechthoek, waardoor het spel er niet gemakkelijker op wordt.

Het uiterlijk van Eurobloks heeft veel weg van een bekend Russisch spel - vallende blokjes die je controleert met de cursortoetsen - en het beschikt over twintig verschillende moeilijkheidsniveau's. Behalve met guldens, kun je ook oefenen met Belgische franken, Spaanse pesetas en Duitse marken. Na afloop kun je je naam schrijven in een High Scores lijst, wat zeker de motivatie zal stimuleren.

Het programma is geschikt voor alle leeftijden. Iedereen met een 486 PC of beter en met elke versie van Windows kan dit spel gebruiken om zich voor te bereiden op de euro.

Er is een probeerversie beschikbaar in http://www.valgetal.com/nl De volledige versie kost 14 Euro en kan besteld worden in de website van de uitgever. Voor meer informatie kunt u zich in verbinding stellen met Rinze Joustra, auteur van het programma en bedrijfsleider van Joustra Software, c/Lucas Gallego 60-Ent-Izq, 50009 Zaragoza, Spanje Tel/Fax: 00 34 976 568012 E-mail: joustra@valgetal.com Internet: http://www.valgetal.com/nl



Ingezonden persbericht