Euronext Brussels

Persberichten - 01/11/2001

Bureau Van DIJK - Aankoop Infopole Verdere notering van de aandelen

Aankoop Infopole Verdere notering van de aandelen

Infopole

Bureau Van Dijk Computer Services S.A. (BVDCS) heeft een princiepsovereenkomst ondertekend tot overname van alle aandelen van het Franse Infopole SA.

Infopole is een IT opleidingsbedrijf met vestigingen in Lyon en Meylan. Een belangrijk onderdeel van het aanbod van Infopole richt zich op SAP opleidingen.

Infopole verwacht in het lopende boekjaar een omzet van 7,3 mio FRF te realiseren.

Met de aankoop van Infopole verwacht BVDCS een gestadige instroom van nieuwe werknemers te kunnen realiseren en aldus haar activiteiten in Frankrijk verder uit te bouwen en de bestaande activiteiten te consolideren. Infopole zal vanaf begin 2002, in nauwe samenwerking met de plaatselijke vestigingen van Bureau Van Dijk Computer Services - France, een gelijkaardig opleidingsaanbod opstarten in Parijs, Bordeaux en Nantes. Van het overnamebedrag wordt 30% pas betaald in de vorm van een earn-out na het behalen van de vooropgestelde doelstellingen.

Beursnotering

Creyfs is naar aanleiding van het openbaar bod tot omruiling dat afgesloten werd op 3 september 2001 eigenaar van 94,14% van de aandelen van Bureau van Dijk.

Tengevolge van de sindsdien grondig gewijzigde marktomstandigheden heeft Creyfs te kennen gegeven de notering van de Bureau van Dijk aandelen in de toekomst te willen aanhouden. Aldus hoopt het bedrijf zijn groeistrategie op een meer optimale wijze te kunnen verwezenlijken.

De verdere notering van de aandelen Bureau van Dijk moet de onderneming in staat stellen om in het kader van toekomstige overnamegesprekken te beschikken over een transparant waarderingsinstrument van de eigen onderneming, teneinde eventueel nieuwe aandelen uit te geven. Tegelijk zal een eventuele uitgifte van nieuwe aandelen de free float vergroten en een grotere liquiditeit voor de minderheidsaandeelhouders creëren.

In het kader van een goede corporate governance zal een buitengewone algemene vergadering binnenkort overgaan tot de verkiezing van 2 onafhankelijke bestuurders die de Raad van Bestuur van Bureau van Dijk zullen vervoegen.

Bron: Bureau Van DIJK
Provider: Euronext Brussels