Laatste persbericht: Weging van Fortis in de MSCI indices zal aanzienlijk toenemen 1 November 2001

Fortis Bank

Weging van Fortis in de MSCI indices zal aanzienlijk toenemen

Bij de aankondiging op 27 september van de invoering van het Fortis-aandeel, stelde Fortis dat het Fortis-aandeel zou kunnen profiteren van zwaardere wegingen in internationale aandelenindices.

MSCI heeft nu aangekondigd dat het verwacht de volledige free float van het Fortis-aandeel op te nemen in haar indices, gebaseerd op een free float van 80%. Naar verwachting zal dit de weging van Fortis in de MSCI Provisional indices bijna verdubbelen, waardoor een grotere technische vraag naar het Fortis-aandeel zal ontstaan van fondsen die

de relevante MSCI indices volgen of als benchmark hebben.

De geschatte toename van de weging van Fortis in belangrijke MSCI indices als gevolg van

deze beslissing wordt in de onderstaande tabel vermeld:

INDICES

Gewicht Fortis (NL) vóór samenvoeging aandelen

Gewicht Fortis (B) vóór samenvoeging aandelen (%)

Geschat gewicht nieuw Fortis-aandeel (%)

MSCI World


-

0.1

0.2

MSCI Europe


-

0.3

0.6

MSCI EAFE


-

0.2

0.4

MSCI Kokusai


-

0.1

0.2

Opmerking:
De vermelde wegingen gelden voor MSCI Provisional indices. De Provisional indices zijn gecreëerd door MSCI om investeerders behulpzaam te zijn bij het begrijpen van de veranderingen die zouden plaatsvinden als de MSCIs Enhanced Methodology nu al direct en volledig zou zijn doorgevoerd in de MSCIs Standard index series, in plaats geleidelijk van tussen 30 november 2001 en 31 mei 2002.
Verwacht wordt dat deze veranderingen zullen worden doorgevoerd na de invoering van het Fortis- aandeel rond 17 december 2001.
Perscontacten

Investor relations