Ingezonden persbericht



Donderdag 1
Filmhuis Pasthéi: CHICKEN RUN in het kader van Wereld Veganisme Dag

Vandaag kookt het ACU gegarandeerd veganistisch in het kader van de Wereld Veganisme Dag. 's Avonds presenteert Pasthéi in samenwerking met de Werkgroep Wereld Veganisme Dag de film Chicken Run. Dit is een animatiefilm van Aardvark Productions oftewel de makers van Wallace and Grommit. Chicken Run gaat over het leven van een stel hennen in een chickenfarm, die onder vreselijke omstandigheden leven. Ze willen maar één ding en dat is zo snel mogelijk ontsnappen uit de hel. Humor, romance en actie, niets menselijks is hen vreemd!

Aanvang: 20:00 * Entreé: 2,50

Zaterdag 3
VEGABEURS in het kader van Wereld Veganisme Dag

De Werkgroep Wereld Veganisme Dag organiseert voor de tweede keer de jaarlijkse Vega-Beurs in het kader van Wereld Veganisme Dag. Er zullen vandaag infostands zijn (met onder andere N.V.V, W.W.V.D., C.I.W.F., Atalanta) produkten (met Vega-life schoenen, Planet Green, Utrechtse Voedselkoöperatie en 's Peer-catering). Hiernaast video's, workshops en een vegacake wedstrijd (voor iedereen die denkt een lekkere veganistische cake te kunnen bakken!). Om 18.00 uur is er een speciaal eetcafe met een vega/bio maaltijd verzorgt door 's Peer. Je kunt reserveren voor deze maaltijd tot 2 november op (030) 276 39 70 of bij de stand van W.W.V.D. op de beurs zelf, of gewoon bij het ACU.

Aanvang: 11:00 * Entreé: gratis

Zaterdag 3
The Last Attraction & Mayu (folk)

Deze avond wordt geopend door Mayu, een muzikaal troubadours-duo uit Utrecht en Dordrecht. Ze maken Keltische volksmuziek, enigzins in de stijl van Clannad, met alleen zang en acoustische gitaar. Hierna volgt The Last Attraction. Deze band komt uit Amsterdam, maar dat is niet duidelijk te merken aan de muziek die ze maken. Het is een multiculturele samensmelting van Celtic Folk, jazz, rock en cabaret-core met accordeon, bas, gitaren, harmonica, piano en klarinet. Hun meeste optredens waren dan ook in het buitenland, Onlangs speelden ze nog op het Robodock Festival in A'dam gestaan en vanavond staan ze hier!! Na afloop: Van-alles-wat-disco met dj Josje & Friends.

Aanvang: 22:00 * Entreé: 10,-

Zondag 4
Culturele Zondag met Fairfight, Mihoen!, Rebound 2.15 & Possible Suspect

Vandaag is culturele zondag in Utrecht en Stichting U-pop presenteert het gloednieuwe 'U-Mix4u' popfestival wat zal plaats vinden in de gehele binnenstad. Wel 50 bands zullen er vanavond op podia's in Utrecht optreden. Overal is de entrée gratis en voor ieder zit er wel iets wils bij! In het ACU is 't een Punk avond met: Fairfight: zij maken youthcrew straightedge hardcore en komen uit Utrecht, binnenkort komt er een nieuwe single uit op Commitment Records. Mihoen! Wie deze waanzinnige band nog niet kent, moet zich echt schamen en zeker vanavond komen kijken. Rebound 2.15 staat voor het eerst in het ACU en maakt stevige old school hardcore à la Slapshot. Possible Suspect. Deze melodieuze hardcore/punk band heeft een grote hoeveelheid levenservaring in de gelederen. Toch zien ze er nog lekker fris uit!

Aanvang: 19:00 * Entreé: gratis

Vrijdag 9
Beleef 't mee met Bone & Gee

oder Erlebe es mit Klaus und Gitte Het zijn barre tijden zelfs voor uw immer lachende Bone en Gee. Ons zit het ook niet mee (sinds 1993). Maar is dat een reden om te kniezen en te kneuzen?? Ja, eerlijk gezegd wel. Ons blijft niets bespaard. Leuk is anders. Knap klote. Geweldig kut. Maar à la, whatever, we gaan gewoon bij de pakken neerzitten en brengen u met de moed der wanhoop de 51e ramsjbak disco sans-gêne. Breng ons licht en liefde en chocola en kom (op tijd en) met velen. Tot ziens, maar niet heus.

Aanvang: 23:00 * Entreé: 3,-


---

Zaterdag 10
Anarchistische Boekenbeurs

Vandaag is het weer zover: de jaarlijkse Anarchistische Boekenbeurs. In tegenstelling tot vorige jaren is de beurs deze keer in de Moira, op een steenworp van het ACU. In het ACU zal het culturele programma plaatsvinden. Met onder andere een Workshop 'feestartikelen maken', er zullen hapjes zijn en een Oosterse theetent, er worden films vertoond over de Spaanse burgeroorlog en video's van Organic Chaos Productions en er zullen diskussies worden gevoerd over 'oude' versus 'nieuwe' media' en over arbeidsethos. 's Avonds is er veganistisch eten, gemaakt door de Breedbekkikker. 11.00 uur: Open 18.00 uur: eten 20.00 uur: einde

Aanvang: 11:00 * Entreé: gratis


---

Zaterdag 10
De Pit met: Silicon Head, Room No. 13 & Kamikaze

Als eerste bijt Kamikaze de spits af, de nieuwe band van Sean, voorheen de zanger van XeddeX (r.i.p.). De band klinkt zoals de bandnaam, denk verder aan bands als Bloedhoest en Grasmoajer; Nederlandstalig met een grappig en/of hard randje. Dit is hun eerste optreden en de Pit geeft graag nieuw talent een kans!! Silicon Head komt uit Utreg en heeft een nieuwe bezetting en een nieuwe set. Benieuwd? Gewoon komen kijken!!! Nu wordt het nog grooven ook, want wederom staat Room no. 13 in 't ACU. Aangezien zij een nieuwe cd uit hebben (zie voor de positieve recensie de Aardschok) en die dolgraag willen laten horen, zijn ze er weer. Invloeden zijn Meshuggah en Pantera, dat belooft wat!

Aanvang: 21:00 * Entreé:


---

Vrijdag 16
U-Mix met live: Sallyskunk en Gloricz Jim

Vanavond organiseert het ACU in samenwerking met U-pop de U-Mix avond. Gloricz Jim is in 1994 begonnen met het coveren van de Pixies en Dinosaur Jr. Geleidelijk kwamen er eigen nummers bij en na enkele bezettingswisselingen besluiten ze begin 2000 met een nieuwe drummer en bassist door te gaan. De nieuwe bezetting zorgt voor een nieuwe impuls en resulteert in veel leuke en goeie optredens door heel Nederland. Hun muziek heeft nu een beetje het geluid van the Lemonheads of Darryl Ann. SallySkunk heeft door de jaren heen een geheel eigen geluid ontwikkeld, maar invloeden zijn bijvoorbeeld Frank Zappa, dEus, Metal Molly en Radiohead. In de vijf jaar dat ze bestaan hebben ze meer dan 70 optredens gehad en hebben onder andere de finale van de Kunstbende gewonnen. Na afloop van deze avond de voetjes van de vloer bij de Anything Goes Disco.

Aanvang: 21:30 * Entreé: 8,50


---

Zaterdag 17
Headroom met: Legowelt vs. Orque Electronique en Phase4

In deze tweede editie van de multidisciplinaire avond op de cutting edge van electronicaland komt een samenwerking tussen Headroom NL en Headroom USA. Laat je zintuigen prikkelen en ontdek je eigen plekje in je hoofd met deze telectrovisionicdubtechkwikbeatscapes. Ditjes & datjes, glitches & scratches; wat heb je en wil je nog meer!

Aanvang: 21:00 * Entreé: 10,-


---

Zondag 18
Filmhuis Pasthéi presenteert: Salto di Veccio

Alex, een jonge vrouw, woont met haar familie in de Spaanse industriestad Bilbao. Samen met de jongens Tone, Esteban en Javi vormt ze een gang die in de drugs en wapensmokkel zitten. Na een mislukte overval vermoordt Tono in koele bloede een politieagent. De film concentreerd zich vooral op Alex, die 'void' op haar achterhoofd heeft laten scheren. Zij heeft de zorg voor haar verslaafde en gewelddadige familie op zich genomen. Het leven is ontzettend gewelddadig en onrecht gebeurt constant. Dan is ze het zat, zal ze met haar groter liefde Javi de grauwe stad ontvluchten of zal ze wraak nemen op alles wat haar onrecht heeft aangedaan'. Drama 1995 * Regie: Daniel Calparsoro * 90 min.

Aanvang: 21:00 * Entreé: gratis


---

Woensdag 21
No Rest (BRA) & Mistake (NL)

No rest komt uit Brazilië en zijn op tour door Europa. De band bestaat uit 4 personen en ze maken jaren '80 angry hardcore. Mistake komt uit Haarlem en maakt old-school hardcore. Vol met energie en agressief, maar wel met gevoelige ondertoon. Ze hopen op de tour, waar ze nu mee bezig zijn, veel lol te hebben en daar zijn wij ook altijd wel voor in!!!!

Aanvang: 22:00 * Entreé: 8,50


---

Donderdag 22
Eindproject derdejaarsstudenten Theatre and Education

Wegens groot succes geprolongeerd: twee derdejaarsstudenten aan de opleiding Theatre and Education presenteren deze avond hun eindproject. Laura en Fabian hebben dit stuk eerder op het zwarte podium van het ACU opgevoerd en het was een groot succes. Het theaterstuk heet 'Als je even luistert...' en heeft miniatuur als theatervorm. In twintig minuten slurpen ze je mee in hun wereldje waar spel en realiteit dicht bij elkaar liggen... Kom kijken, want het is misschien wel de laatste keer.

Aanvang: 20:30 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 23
Sub-Stantie: Persona Non-Grata & Construct

SUB-STANTIE independent music without frames Vanaf deze maand zal het ACU regelmatig concerten programmeren onder de noemer SUB-STANTIE. Het zal gaan om bands uit binnen- en buitenlandse bands uit het independent circuit die muzikaal niet makkelijk in een bepaald hokje te plaatsen zijn. Deze keer: Persona Non Grata, in 1990 opgericht door wat vrienden die geen idee van muziek maken hadden. Begonnen met drie, maar nu uitgegroeid tot zes bandleden. Ze maken muziek die culturele invloeden niet schuwt. De teksten gaan over persoonlijke dingen, emoties zonder zelfcensuur en grenzen, dit alles maakt het behoorlijk eclectisch. Ze hebben al heel wat getourd, onder andere door Hongarije, Polen, Tsjechië, Kroatië, Slovenië, Duitsland en Frankrijk. Ze zijn nu bezig met nieuwe nummers en wij zijn erg benieuwd! Construct komt uit ons eigen staadsie en maken een soort van jazzcore, powerpop, technometalcore. Ze zijn vanaf 1992 bezig, maar verschillende leden hebben ook al met elkaar in andere bands gespeeld. In 1996 kwam er een split uit met Temporary Toad (nu Toad) en recent is er een demo-cd uit met opnames uit 1999 in Studio Moskou.

Aanvang: 22:00 * Entreé: 10,-


---

Zaterdag 24
Vitamine ACU-disco

De herfst is weer aangebroken en de vitamines zijn weer uit de kast getrokken. Vanavond zullen dj's Donderkareltje en Blom u voorzien van de nodige vitamine houdende disco plaatjes. De doses zullen varieren van 1970 cc tot 2001 cc en garanderen onmiddelijke werking op de dansspieren.

Aanvang: 23:00 * Entreé: 3,-


---

Zondag 25
Hardcore Matinee: Yage, P.N., Corn Falmes & Stand Still

zondag 25 HARDCORE MATINÉE Yage komt uit Duitsland en zijn nu ongeveer twee en een half jaar bezig. Hun muziek is te omschrijven als een soort emo-core, met een sterke boodschap in de teksten. Alleen hebben ze dit concept nog meer versterkt door er een dikke portie newschool hardcore doorheen te gooien! P.N. komt uit België en is daar een van de bekendste hardcore bands. Ze maken rockende hardcore, gecombineerd met agressieve en melodieuze stukken. Sinds 1992 hebben ze al meer dan 300 concerten gedaan en nu zijn ze hier! Feest! Corn Flames is een interessante emocore/popnoise band uit België. De vergelijking wordt wel getrokken met Far, Jimmy Eat World en Get Up Kids. Ze hebben al heel wat optredens door Europa gehad en hebben plannen voor nieuwe opnames in de lente van 2002. Deze nummers zullen worden gebruikt voor een split cd met een Franse band en een compilatie 'Emo Diaries' van Deep Elm Records! Ze komen uit Barcelona en maken een mix van At The Drive-In en screamo. Stand Still is aangrijpend, intens en emotioneel. Hun album 'The Ionic Spell' is een supergoeie productie en door 't gebruik van coole samples is het plaatje af! MET VOORVERKOOP!!! Deze start op zaterdag 17 november aan de bar bij Infoshop Schism in het ACU.

Aanvang: 15:00 * Entreé: 10,-


---

Woensdag 28
Info-avond: Feminisme en globalisering-van-onderop

In de reguliere media is de afgelopen tijd veel (negatieve) aandacht besteed aan hetgeen zij de 'Anti-globalisten' noemen. Hierbij wordt steevast de achtergrond, agenda en doelstellingen van de protestgroepen vertekend weergegeven. Vrouwengroepen en feministische analyses maken een belangrijk deel uit van de kritiek op de globalisering zoals die nu plaatsvindt, maar vaak blijft het aandeel van vrouwengroepen onzichtbaar. Soms ook staan de feministische analyses op gespannen voet met de anti-kapitalistische analyses, die geen aandacht aan seksisme en racisme willen besteden. In een diskussie avond willen we dieper ingaan op wat feminisme betekent, en nog meer kan betekenen, voor globalisering-van-onderop. Ingeleid door Sarah Bracke. (Vanaf 2002 zal op elke tweede woensdag van de maand een feministisch kafee georganiseerd worden in het ACU. Het eerste feministische kafee is op 9 Januari 2002 om 20.00 uur.)

Aanvang: 20:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 30
Vette HipHop-Party

Mega-vette Party met dj's de Lucky Bastards... Alles wat grooved en een dikke beat heeft kan voorbij komen. Misschien ook nog een optreden van een MC. Word!!!

Aanvang: 22:00 * Entreé: 3,-


---
A C U politiek cultureel centrum
http://www.acu.nl

( ( o-)-)-- R A D A R underground web agenda
http://radar.squat.net

squat server
http://squat.net