Holland Colours

Holland Colours has published the half-year financial report 2001/2002. www.hollandcolours.com


01 November 2001 Halfjaarbericht 2001/2002


Betere resultaten in instabiele omgeving

In het eerste halfjaar van 2001/2002, eindigend op 30 september, werd uit gewone bedrijfsvoering een aanzienlijk beter resultaat behaald dan in het daar aan voorafgaande halfjaar. Ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar werd een 13% lager bedrijfsresultaat bereikt; het nettoresultaat was evenwel 22% hoger, hetgeen beïnvloed werd door buitengewone lasten in het vorige jaar. De omzet is gelijk gebleven aan vorig jaar, waarbij een toename in de omzet van nieuwe, hoogwaardiger produkten een daling in volume compenseerde. Dit hangt mede samen met de verschillende economische ontwikkelingen in de door ons beleverde marktsegmenten De reorganisatie van afgelopen jaar had naast een doelmatiger organisatie, lagere bedrijfskosten tot gevolg. Deze konden de lagere brutomarge die het gevolg was van prijsdruk in de produktgroep pigmenten niet geheel compenseren. In het eerste halfjaar werd Euro 1.3 mio geinvesteerd, met name in uitbreiding van capaciteit ten behoeve van het succesvolle nieuwe produkt Holcoprill. Vooruitzichten
In het tweede halfjaar zijn de resultaten gewoonlijk lager dan in de eerste helft ten gevolge van de seizoensbeweging in met name de bouwmarkt. De orderportefeuille nu is beter dan een jaar geleden. De wereldwijde economische ontwikkelingen blijven uiterst onzeker. Wij verwachten evenwel over het gehele jaar een bedrijfsresultaat te behalen dat hoger zal zijn dan het afgelopen jaar.

Apeldoorn, 1 november 2001

Toelichting:
De cijfers zijn bepaald op basis van dezelfde waarderingsgrondslagen als het laatste jaarverslag. Er is geen accountantscontrole toegepast.

Holland Colours NV