Gemeente Tilburg


1-11-2001
Staatssecretaris Adelmund opent Grote Beemd
Multifunctioneel schoolgebouw officieel geopend

Staatssecretaris Adelmund heeft vandaag samen met burgemeester Stekelenburg de Grote Beemd geopend. Ze lieten samen met de kinderen van de vier scholen die er gehuisvest zijn, meer dan 700 ballonnen op. Dit gebeurde op het centrale plein en tevens speelplaats van het gebouw, een ontwerp van kunstenares Barbara Broekman. Daarmee werd het gebouw officieel in gebruik gesteld.

De Grote Beemd in de Reeshof in Tilburg is gebouwd volgens het principe van de Brede School. Het is een multifunctioneel gebouw van architect Marcel Snellenberg, waar voorzieningen voor onderwijs, welzijn, jeugdgezondheidszorg, kinderopvang en een college educatie zijn samengebundeld. Een uniek voorbeeld van een brede school waar scholen en voorzieningen met maatschappelijke functies onder één dak gehuisvest zijn.
Het gebouw biedt huisvesting aan de basisscholen De Bloemaert (RK), Jan Ligthart Driecant (Bijzonder Neutraal) en De Leijbeemd (Openbaar). Daarnaast zijn elf groepen van basisschool De Sporckt (RK) er tijdelijk gehuisvest.
De andere 'bewoners' van Grote Beemd zijn Woon- en zorgcoöperatie Thebe, ROC College Educatie, Kinderopvang Grote Beemd/Kinderstad, GGD en Logopediepraktijk Tilburg.
Op het multifunctionele sport-/voorterrein van het gebouw worden dagelijks sportactiviteiten voor jongeren georganiseerd, in het kader van het project Tilburg Breed Sportief.