Gemeente Geldermalsen


* Overlijden

* Controle op bouwwerkzaamheden

* Activiteiten

* Nieuwe rijksmonumenten

* Voorgenomen verkeersbesluiten

* Aanleg rotonde Veerweg/Haaftenseweg/Provincialeweg
* Commissie ROVV

* Wie mag slopen

* Vacatures gemeente Geldermalsen

Overlijden
Het kwam niet geheel onverwacht. Op haar eigen wijze was zij de strijd aangegaan met een ernstige ziekte. Een strijd die ongelijk was en die zij uiteindelijk niet kon winnen. Afgelopen weekend is overleden

Ursula Puplinkhuisen

in de leeftijd van 52 jaar.

Hoewel formeel verbonden aan de Stichting Traject was Ursula één van ons. Gedurende vele jaren heeft zij zich binnen onze afdeling Sociale Zaken op een bijzondere wijze ingezet voor de sociaal zwakkeren in onze lokale gemeenschap. Geen vrouw van veel woorden maar wel iemand die duidelijk voor zichzelf een koers wist uit te zetten. Ze wist daarbij een grote menselijke betrokkenheid bij 'haar' client te koppelen aan een grote dosis vakbekwaamheid. Ze regelde veel zonder dat anderen om haar heen dat altijd direct in de gaten hadden.

Met grote bewondering hebben wij mogen aanschouwen hoe Ursula de zorg voor haar gezin wist te combineren met haar drang tot verdere persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft zich geheel zelfstandig opgewerkt en haar functie vorm en inhoud gegeven op een wijze die alleen maar respect verdient.

We zullen haar missen en wensen haar kinderen en verdere familie kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

Geldermalsen, 1 november 2001.

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen,

de secretaris, de burgemeester, J.M.M.H. Thomas mr S.W. van Schaijck

Controle op bouwwerkzaamheden

De afgelopen weken hebben medewerkers van Bouw- en Milieutoezicht actief gecontroleerd op het naleven van verleende bouwvergunningen en afgegeven positieve reacties op ingediende meldingen.

Gelukkig had het merendeel van de bouwers zijn zaakjes goed voor elkaar. Zij bleken de werkzaamheden volgens afspraak uit te voeren. Zo'n kleine 10% van de vergunninghouders heeft het echter niet zo nauw genomen en besloten de (ver)bouw in de praktijk wat anders aan te pakken. Het gaat hier om 45 situaties. Zij worden in de gelegenheid gesteld een aangepast bouwplan in te dienen om te kijken of de situatie wellicht door een nieuwe aanvraag bouwvergunning te legaliseren valt. Daarbij moet rekening worden gehouden met verhoging van de legesbedragen (bouwleges en welstand) met 25%, met een minimum van ¦ 50,-- (_ 22,69).

Wanneer legalisatie niet mogelijk blijkt wordt een procedure opgestart om te komen tot het afbreken van hetgeen in strijd met de vergunning/verleende positieve reactie is gebouwd. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen heeft de volgende meldingen ontvangen:
* Besluit detailhandel- en ambachtsbedrijven
* C. van Weenen, Voorstraat 100 te Beesd

* Besluit opslag propaan

* J.H. Vermeij, Langstraat 43 te Tricht.

* A.P.P.A. van Lunenburg, Broeksteeg 4 te Tricht.
* H. Renes, Kooiweg 91 te Beesd.

* Besluit melkrundveehouderijen

* D.J. Story, Tiendweg 9 te Rhenoy.

* Informatie: tijdens openstellingstijden bij de vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586686

* Geldermalsen, 1 november 2001

Activiteiten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning/ontheffing hebben verleend aan:

* Café "Het Koetshuis" te Tricht voor het ten gehore brengen van live muziek op zaterdag 10 november a.s. tot 01.00 uur.
* J.S. Medua voor het ten gehore brengen van live muziek op zaterdag 17 november a.s. tot 01.00 uur in het Dorpshuis te Meteren.
* Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen voor de intocht van Sint Nicolaas op zaterdag 17 november a.s. om ± 14.00 uur in de jachthaven "Achter het veer" te Geldermalsen.
* Ondernemersvereniging Beesd voor de intocht van Sint Nicolaas op zaterdag 17 november a.s. om ± 13.00 uur op het Dorpsplein en aansluitend een optocht tot ± 14.30 uur.

* Toneel vereniging "De Spotvogels" voor de intocht van Sint Nicolaas op zaterdag 17 november a.s. te Gellicum. Aankomst aan de Lingedijk om ± 15.30 uur.

* Muziekvereniging O.Z.O.D. Tricht voor het houden van een verkoopactie (speculaaspoppen) in Tricht op zaterdag 1 december a.s. van 10.00 tot 14.00 uur.

* De heer J. Eckelboom voor het innemen van een standplaats op het Marktplein te Geldermalsen voor de verkoop van oliebollen, op 17 november a.s. en van 1 tot en met 31 december 2001.
* De heer K. Eckelboom voor het innemen van een standplaats op het Dorpsplein te Beesd voor de verkoop van oliebollen, van 1 tot en met 31 december 2001.

* Amnesty Werkgroep 353 voor het houden van een fakkelwake op 10 december a.s. op het Stationsplein te Geldermalsen van 16.00 tot 18.30 uur.

Indien u zich met deze beslissing (en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Nieuwe rijksmonumenten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken bekend, dat ingaande 2 november 2001, gedurende 6 weken ter inzage liggen de besluiten van de staatsecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, dr. F. van der Ploeg, tot aanwijzing van de volgende objecten tot rijks monument:

* 523708 Kraanbrug en verdedigingswerken Diefdijk 26 Acquoy
* 523743 Gemaal "de Oude Horn" Acquoyseweg 1 Acquoy
* 523745 Woonhuis "Molenhof" Lingedijk 1 Buurmalsen
* 523746 Brug over Linge bij Rijksstraatweg 1 Buurmalsen
* 523747 Boerderij Rijksstraatweg 27 Buurmalsen
* 523713 Boerderij "Malsenburg" Rijksstraatweg 29,29a Buurmalsen
* 523717 "Noordenhoek" Appeldijk 1 Deil

* 523740 Vloedschuur en Bergschuur Benedeneindseweg 14 Deil
* 523722 Stationscomplex Genteldijk 5, e.a. Geldermalsen
* 523748 Woonhuis Koppelsedijk 2 Geldermalsen
* 523727 Villa "Bottensteyn" Van Dam van Isseltweg 2 Geldermalsen
* 523749 Pakhuis Lingedijk 68 Rhenoy

* 523731 Woonhuis "de Dreef" Dorpsdijk 9 Rumpt
* 523734 Pastorie (NH-kerk) Middenstraat 45 Rumpt
* 523737 RK-kerk en pastorie Schutterssteeg,Middenstraat Rumpt
* 523750 Gemaal (van Buurmalsen en Asch)
Lingedijk,Middelweg,Appeldijk Tricht

* 523751 Gemaal (Hooglandsche Wetering) Lingedijk 60 Tricht
Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, daartegen binnen zes weken na de dag waarop het aangevallen besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Een dergelijk bezwaarschrift dient u te adresseren aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Cfi/FJZ t.a.v. de Commissievoor de bezwaarschriften, Postbus 606, 2700 ML Zoetermeer.

Voorgenomen verkeersbesluiten

Bekendmaking:

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen maken bekend dat zij voornemens zijn de volgende verkeersbesluiten te nemen voor de Voorstraat te Beesd:

1. Het instellen van een stopverbod aan de noordzijde van de Voorstraat te Beesd en het intrekken van het huidige parkeerverbod aan de noordzijde van de Voorstraat, tussen de Beukenstraat en de Havendijk

2. Het aanwijzen van de Voorstraat, tussen de Veerweg en de Beukenstraat als eenrichtingsweg, waarbij de Voorstraat in westelijke richting gesloten is voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee, met uitzondering van (brom)fietsers.

Toelichting

* Het (voorgenomen) stopverbod wordt uitgevoerd door middel van het plaatsen van bord E2 (stopverbod) uit bijlage 1 van het RVV 1990.
* Het (voorgenomen) besluit tot aanwijzing als eenrichtingsweg wordt uitgevoerd door middel van bord C03 en C04 (eenrichtingsweg) uit bijlage 1 van het RVV 1990 en bijbehorend onderbord (uitgezonderd brom-/fietsers).

*

* Ter inzage : het voorgenomen besluit en de publicatie
* Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op deze publicatie

* Inspraak : een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar reacties sturen naar het college van B&W
* Inlichtingen : vakbalie Bouwen en Wonen (tel. 0345-586611)
* Publicatie : 1 november 2001

Aanleg rotonde Veerweg/Haaftenseweg/Provincialeweg

Afgelopen maandag 22 oktober is de provincie Gelderland gestart met de aanleg van een rotonde op de kruising van de Provincialeweg N327 met de Veerweg en Haaftenseweg, nabij Rumpt. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot ongeveer half december gaan duren.

Om het verkeer tijdens de werkzaamheden in goede banen te leiden, wordt een tijdelijke weg om de nieuw te bouwen rotonde aangelegd. De Haaftenseweg wordt daarom tijdelijk afgesloten. De N327, de Veerweg en de parallelweg blijven open voor het verkeer. De doorstroming van het verkeer wordt door middel van een verkeersregelinstallatie geregeld.

Het verkeer van en naar de Haaftenseweg wordt via de Boutensteinseweg omgeleid. Ook op de kruising N327/Boutensteinseweg worden er werkzaamheden verricht. Hier wordt de rechtsafstrook verwijderd. Het verkeer wordt langs het werk geleid.

Commissie ROVV

* Datum : 8 november 2001

* Aanvang : 20.00 uur

* Plaats : gemeentehuis Geldermalsen

* Agenda :


1. Verslag van de vergadering van 4 oktober 2001
2. Presentatie 2e Lingebrug

3. Bezwaarschrift d.d. 31 mei 2001 van Mw Stolker-van Gorkom, Beesd, gericht tegen het besluit van de gemeenteraad d.d. 24 april 2001, tot afwijzing van het verzoek d.d. 9 maart 2001 om vergoeding van schade ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
4. Aanvraag bouwvergunning voor het vergroten van een woning en het oprichten van een garage op het perceel Kerkstraat 3a te Beesd door J.L.P. v.d. Water.

5. Verzoek IOR om indienen verklaring van geen bezwaar voor instellen bestuurs- commissie voor aansturing CVV.

6. Verzoek om vergoeding van schade ex art. 49 WRO van Mw Sturm, gericht tegen de bestemmingsplannen "Buitengebied Laageinde 1986" en "Leeuwenstein".

7. Verzoeken om vergoeding van schade ex art. 49 WRO, gericht tegen het bestemmingsplan "Achterweg Lange Akker 1994" (complex aan het Van de Wall- Duyvendakhof) te Geldermalsen

8. Ingekomen stukken

9. Rondvraag

1. NV. Nuon Infra Oost, Het Klooster nabij nummer 3 te Beesd, oprichten middenspanningsruimte (1 november 2001);
2. NV. Nuon Infra Oost, Banweg (ong.) te Beesd, oprichten middenspanningsruimte (1 november 2001);

3. W. Middag, Beatrixstraat 2c te Acquoy, verandere loods/werkplaats (1 november 2001);

4. B. van Doorn, Molenkampstraat 17 te Enspijk, vergroten woning (1 november 2001);

5. S. van Weverwijk, Lingedijk 91 te Acquoy, veranderen woning (1 november 2001);

6. J.C. van Koeverden, Haagse Uitweg 4 te Buurmalsen, veranderen woning (1 november 2001);

7. Gemeente Geldermalsen, J.H. Lievense- van Herwaardenstraat 2 te Meteren, tijdelijk oprichten schoollokalen (1 november 2001);
8. J.H. de Greef, Kerkstraat 25 te Tricht, oprichten tuinhuisje (1 november 2001);

9. J.J. Jonker, Pr.W. Alexanderstraat 19 te Deil, veranderen schuur en oprichten tuinhuisje (1 november 2001);

10. L.Versteegh, Katijdeweg 8 te Beesd, vergroten varkensstal (1 november 2001);

* Datum publicatie: 1 november 2001.

1. A.D. van Loopik, Goudrenet 16 te Geldermalsen, vergroten woning (23 oktober 2001);

2. A.B. van Blitterswijk, Goudrenet 14 te Geldermalsen, vergroten woning (24 oktober 2001);

3. Fam. C.D.T.M. ten Brink, Lingedijk 55 te Geldermalsen, vergroten woning (24 oktober 2001);

4. Dutchtone, Kruising Tiendweg-Breezij 31 te Rhenoy, plaatsen antenne-installatie voor mobiele telefonie (24 oktober 2001);
5. J.P. Gerritsen, Korte Veersteeg 1 te Enspijk, oprichten tuinhuisje (26 oktober 2001);

6. J.E. van Baarsel, Meidoornweg (ong.) te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (26 oktober 2001);

7. Handelsorganisatie Mens (HEMA), Herman Kuijkstraat 66 en 68/Geldersestraat 19 e.o. te Geldermalsen, veranderen winkelruimte (29 oktober 2001);

8. J.E. Kroeze & Zonen, Parkweg 33 te Beesd, oprichten bedrijfswoning met kantoor (29 oktober 2001);

* Datum publicatie: 1 november 2001.
Wie mag slopen
Ter inzage: de volgende verleende sloopvergunning:
1. J.E. Post, Groeneweg 11 te Buurmalsen, voor het slopen van de asbesthoudende dakbedekking van een garage (1 november 2001);
* Inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de datum van de publicatie.

* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en hantekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 1 november 2001.

Vacatures gemeente Geldermalsen
Bij de afdeling Gemeentewerken (buitendienst) van de sector Grondgebied zijn een viertal functies vacant. De vacatures zijn ontstaan als gevolg van enerzijds de invoering van de nota werk in uitvoering en anderzijds als gevolg van intern doorschuiven van eigen medewerkers. De buitendienst verricht zijn werkzaamheden vanuit de werkplaatsen Beesd en Geldermalsen. De vacatures worden in principe ingevuld bij de werkplaats aan de Rijnstraat in Geldermalsen.

MEDEWERKER BUITENDIENST CULTUURTECHNIEK 4x (fulltime/36 uur per week)

Bent u die nieuwe collega ?

Dan wordt u medeverantwoordelijk voor de verzorging van alle voorkomende aanleg- en onderhoudswerkzaamheden aan gemeentelijke eigendommen, voornamelijk op cultuurtechnisch gebied en in mindere mate op civieltechnisch gebied, zoals: aanleg en onderhoud van openbaar groen, watergangen , begraafplaatsen en dergelijke, controle en reparatie van gemeentelijke eigendommen, onderhoud van materiaal en materieel. In deze veelzijdige functie wordt tevens tot het takenpakket gerekend het verrichten van werkzaamheden die behoren tot de gladheidsbestrijding. Het assisteren bij het delven, openen en sluiten van graven kan eveneens aan de orde komen. In samenwerking met de eigen afdeling en de vakbalie Bouw- en Milieuzaken wordt u betrokken bij het verhelpen van storingen en klachten.

Wij vragen:

Wij verwachten van u een opleiding gericht op zelfstandige beroepsbeoefening groene ruimte (VMBO), voorheen "vakbekwaam hovenier" of een lagere/niet afgemaakte opleiding in combinatie met ervaring in het openbaar groen. Daarnaast bent u klant- en dienstverleningsgericht ingesteld en bovenal integer.

Wij bieden:

Uitdagingen, variatie, een prettige collegiale werkomgeving, een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een pc privé regeling, tegemoetkoming kinderopvang, feestdagenregeling, verlof kopen en verkopen, bedrijfsfitness in werktijd studiekostenvergoeding, etc. Afhankelijk van opleiding en ervaring, een bruto maandsalaris van minimaal ¦ 2.742,00/_ 1.244,00 tot maximaal ¦ 4.253,00/ _ 1.930,00 bij 36 uur per week. De gemeente Geldermalsen kent een flexibel beloningsstelsel waarbij op basis van goed functioneren nog verdere financiële doorgroei mogelijk is.

Interesse:

Als u interesse heeft voor deze functie, vragen wij u te reageren uiterlijk 12 november a.s. door een sollicitatiebrief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen, ter attentie van de heer H.A.A. van den Biggelaar, werkeenheid P&O, postbus 112, 4190 CC GELDERMALEN of per e-mail
h.v.d.biggelaar@geldermalsen.nl. Inlichtingen over de functie kunnen worden ingewonnen bij de heer H. Heling, bureauchef Groenvoorziening en Algemene dienst, telefoon 0345-586746.