Politiebericht Flevoland: district Noord 1-11-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanhouding
LELYSTAD De politie hield woensdagochtend op de Tjalk een 15-jarige Lelystedeling aan op verdenking van diefstal van een bromfiets. De jongen is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Die dag ervoor werd de bromfiets bij een bedrijf aan de Oostvaardersdijk ontvreemd. De brommer is op dezelfde dag door passanten teruggevonden in de Tjalk.

Winkeldiefstal
EMMELOORD Woensdagmiddag vond een winkeldiefstal gevolgd door geweld plaats op de Lange Nering. De eigenaar hield een onbekende man aan in zijn winkel op verdenking van winkeldiefstal. Toen hij de verdachte aansprak, werd hij volgens verklaringen tegen de grond gegooid. De politie is op zoek naar de verdachte.

Auto-inbraken
URK Gisteren deden verschillende mensen bij de politie aangifte van inbraak in hun auto. Het gaat om inbraken op de Harderbank (drie), de Lacon, de Ramswelle (twee) en de Marjan. Bij de inbraken zijn onder andere autoradios weggenomen.

Controles
URK Woensdagmiddag hield de politie samen met 3VO en stichting buurtwerk een fietsverlichtingsactie. Fietsers die hun licht niet in orde hadden, konden deze meteen bij de fietsenmaker tegen materiaalkosten laten maken. Ruim 80 fietsers gingen na deze actie goed verlicht verder. Degenen die hun licht niet repareerden, kregen alsnog een boete.

LELYSTAD De politie hield in en in de omgeving van Lelystad woensdagmiddag een snelheidscontrole met de video-auto. Op de Oostvaardersdijk hield zij een 37-jarige automobilist uit Lelystad aan, omdat deze 160 km/u (na meetcorrectie) in plaats van de maximum toegestane 100 km/u over de Oostvaardersdijk reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Brand
EMMELOORD De politie kreeg woensdagnacht een melding van een containerbrand op de Havenstraat. De brandweer blustte de brand. De oorzaak van de brand is niet bekend.