Provincie Utrecht

Persbericht
1004396400

Groen licht voor uitvoering van stedelijke vernieuwing

De gemeenten De Bilt, Veenendaal, Woerden, IJsselstein, Zeist, evenals Breukelen, Bunschoten, Houten, Loosdrecht, Montfoort, Oudewater en Woudenberg, kunnen doorgaan met hun programma's Stedelijke vernieuwing 2000-2004. Het budget voor de investeringen op het gebied van stedelijke vernieuwing werd al eerder aan de gemeenten toebedeeld, maar onder ontbindende voorwaarden. De gemeenten hebben nu in hun plannen aan die voorwaarden voldaan. Het ging vooral om regionale afstemming, duurzaamheid en het ontwikkelen van een gemeentelijke visie. De provincie houdt bij of deze zaken in de uitvoering ook echt vorm krijgen.

Regionale afstemming is onder andere belangrijk in Veenendaal en Woerden, bij de afstemming van woningbouw en bedrijventerreinen. Door goed overleg met de buurgemeenten zijn de kansen op verstandig ruimtegebruik groter. Veenendaal maakt deel uit van het WERV gebied (Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal) en heeft daardoor goede mogelijkheden voor regionale afstemming.
Op het gebied van duurzaamheid worden goede vorderingen gemaakt. Zo heeft de gemeente De Bilt onlangs een convenant afgesloten voor duurzaam bouwen. De provincie ondersteunt gemeenten sinds 1999 bij het in praktijk brengen van duurzaam bouwen en duurzame stedenbouw. De gemeente Breukelen heeft een goede visie neergezet; de gemeente investeert veel in het centrumproject, dat loopt tot 2007, maar heeft tegelijk oog voor de ontwikkeling van het stationsgebied en voor de oude kern in Kockengen, waar een voorziening voor verstandelijk gehandicapten is gepland.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Marja van Buuren, 030 - 258 3207 of per e-mail:
Marja.van.buuren@provincie-utrecht.nl .