Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur
Uitgebreide bromfietscontrole

MAARSSEN De politie heeft op woensdag 31 oktober een uitgebreide bromfietscontrole gehouden. De controle werd in samenwerking met het Regionale Scooterteam van de politie gehouden.

In totaal werden veertig brom- en snorfietsen door politiemotorrijders voor een controle naar de controlepunten aan de Zwanenkamp en Binnenweg geleid. Er werden hierbij 24 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. overschrijding van de constructiesnelheid, rijden zonder helm, rijden zonder bromfietscertificaat, geen gele / oranje plaat en een defecte rem. Acht bestuurders deden afstand van hun (opgevoerde) uitlaat.

Tevens werden acht automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en één automobilist werd bekeurd omdat hij een verkeerde kentekenplaat op zijn aanhangwagen had.

Fietsster botst tegen auto

WOERDEN Op woensdag 31 oktober is een fietsster op een auto gebotst en daarbij gewond geraakt.

Rond half vier in de middag reed een 12-jarig meisje uit Woerden met haar fiets over de Vossenschanslaan, komende uit de richting van de Utrechtsestraatweg en gaande in de richting van de Johan de Wittlaan. Een 66-jarige automobilist uit Vreeland stond met zijn auto geparkeerd in een parkeervak met de voorzijde van zijn auto in de richting van de Utrechtseweg. Hij reed iets naar voren om te kijken of er verkeer aankwam. Juist op dat moment naderde het meisje op haar fiets. Zij botste tegen de voorzijde van de auto en kwam ten val.

Zij is voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Daar werd geconstateerd dat haar linkerarm was gekneusd. Zij mocht na onderzoek naar huis.