Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.40 uur
Botsing tussen auto`s en vrachtwagen

IJSSELSTEIN Op woensdag 31 oktober vond een aanrijding plaats waarbij drie auto`s en een vrachtwagen waren betrokken. Eén bestuurder werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Rond twee uur in de middag reden een vrachtwagen en daar achter drie auto`s over de Provinciale Weg N210, komende uit de richting van de Utrechtseweg en gaande in de richting van het Boveneind. De vrachtwagen werd bestuurd door een 32-jarige man uit Lopik, achter hem reden respectievelijk een 25-jarige vrouw uit Utrecht, een 61-jarige man uit Schoonhoven en als laatste een 30-jarige man uit IJsselstein. Nadat de vrachtwagenchauffeur de kruising met de Beneluxweg was gepasseerd, zag hij dat een rij voertuigen voor de tramovergang stilstond. Daarom stopte hij. De 25-jarige automobiliste zag dit te laat en botste op de vrachtwagen, de 61-jarige bestuurder botste achter op de auto van de Utrechtse en als laatste botste de 30-jarige IJsselsteiner daar weer bovenop.

De Utrechtse vrouw is met nek- en rugklachten voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De auto`s van de Utrechtse en van de IJsselsteiner moesten worden weggesleept.

Auto botst tegen boom

SCHALKWIJK Op woensdag 31 oktober is een automobilist tegen een boom gebotst en daarbij gewond geraakt.

Rond half vijf in de middag reed een automobilist uit Amersfoort (leeftijd nog onbekend) over de Zuwedijk, komende uit de richting van Wijk bij Duurstede. Een getuige zag dat de automobilist een vrachtwagen inhaalde en daarbij kennelijk de macht over het stuur verloor, links in de berm terecht kwam en daar tegen een boom botste. Mogelijk dat de harde zijwind hierbij een rol heeft gespeeld.

De bestuurder is met hoofdletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat hij een gebroken kaak had. Hij mocht na behandeling naar huis. De auto was geheel vernield.

Auto op zijn kop

NIEUWEGEIN Op woensdag 31 oktober is een automobilist na de macht over het stuur te hebben verloren met zijn auto op de kop terecht gekomen.

Rond half acht in de avond reed een 42-jarige man uit Houten over de Plettenburgerbaan, komende uit de richting van Houten en gaande in de richting van Nieuwegein. De man voelde zich niet lekker en was onderweg naar het Sint Antoniusziekenhuis. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed de linkerberm in en werd de auto vervolgens over de geluidswal gelanceerd en kwam op zijn dak tot stilstand in de bosschages gelegen tussen de Plettenburgerbaan en de Wormerveste.

De brandweer knipte de rechterzijde van de auto open, waarna de man uit de auto kon worden bevrijd. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis vervoerd, maar bleek geen letsel te hebben opgelopen. Daar de man naar alcohol rook, is bij hem een bloedproef afgenomen.