De prijs Alternatieven voor dierproeven 2001 van het Ministe-rie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, groot fl. 5000,- is toegekend aan mevrouw I. Wolterink en de heer M. Agterberg, medewerkers van het Rudolf Magnus Instituut van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Binnen het kader van het farmacologisch onderzoek vinden operatieve ingrepen plaats op kleine proefdieren. Zij hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een beter preparaat voor het plaatsen van hersenelectroden op de schedel en aan de ontwikkeling van een effectievere warmhoudsysteem bij operatieve ingrepen bij kleine dieren. Beide toepassingen verminderen het ongerief voor de dieren en het welzijn van de dieren wordt hierdoor aanmerkelijk verhoogd. De verwachting is, dat voor beide toepassingen brede belangstelling zal bestaan binnen de proefdierkundige wereld.

Op woensdag 31 oktober 2001 reikte Prof. Dr. L.F.M van Zutphen, voorzitter van de Commissie Prijs Alternatieven voor Dierproeven, de prijzen uit aan mevrouw Wolterink en de heer Agterberg. Deze uitreiking vond plaats tijdens de Biotechnische Dagen welke op 31 oktober en 1 november worden gehouden in het Congrescentrum "Koningshof" te Veldhoven.

Dit persbericht is uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de Keuringsdienst van Waren