Gemeente Maassluis

24-10-2001

Boomplantactie Haydnlaan

Op donderdag 1 november 2001 helpen leerlingen van openbare basisschool De Westhoek aan de Haydnlaan in Maassluis een handje bij de herinrichting van de omgeving van hun school. Zij zullen samen met de afdeling groenvoorziening van de gemeente nieuwe bomen, struiken en hagen planten, vooral in de omgeving van het schoolplein. Het schoolgebouw aan de Haydnlaan biedt behalve aan de kinderen van De Westhoek ook huisvesting aan de Centrale Opvang voor kinderen van nieuwkomers. Met de plantactie wordt het startsein gegeven voor de "groene" herinrichting van het deel van de Componistenbuurt dat na de sanering van de bodem nog wat kaal oogt.

De Componistenbuurt ten zuiden van de Haydnlaan is in de afgelopen tijd onder handen genomen in het kader van de bodemsanering. De sanering is nu afgerond en ook aan de herinrichting van de openbare verharding wordt hard gewerkt. Nu het winterseizoen er aan komt is de tijd aangebroken om nieuw groen aan te planten. Door de schoolkinderen bij de aanplant te betrekken wordt gehoopt hen meer betrokken te krijgen bij het groen in de wijk. Bovendien besteedt de school ook tijdens de lessen aandacht aan bomen.

Noot voor de pers:
Uiteraard is uw (foto-)redactie van harte welkom om aanwezig te zijn bij de boomplantactie. De actie start op donderdag 1 november om 13.30 uur op het schoolplein van De Westhoek en de Centrale Opvang aan de Haydnlaan in Maassluis.