Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Milieufederatie nodigt Willem Alexander en Maxima uit in Wijkermeerpolder

Zaandam, 22 augustus 2001 - De Milieufederatie Noord-Holland heeft de kroonprins en zijn verloofde uitgenodigd om tijdens hun voorgenomen bezoek aan de provincie Noord-Holland op 1 november 2001 ook de Wijkermeerpolder aan te doen. De Milieufederatie wil graag de landschappelijke en cultuurhistorische waarde van dit gebied laten zien en is van plan een discussie te organiseren tussen voor- en tegenstanders van havenontwikkeling.

De Wijkermeerpolder staat momenteel in het brandpunt van het debat over de toekomst van het Noordzeekanaalgebied. Het Masterplan Noordzeekanaalgebied zet maximaal in op havenontwikkeling en wil ook de Wijkermeerpolder daarvoor gebruiken. De Milieufederatie Noord-Holland is voorstander van een evenwichtige ontwikkeling en vindt dat er ook plaats moet zijn voor natuur, cultuur, recreatie en wonen.

Door Willem Alexander en Maxima naar de Wijkermeerpolder te halen, hoopt de Milieufederatie dat zij het paar kan informeren over deze actuele maatschappelijke kwestie en over de wijze waarop in Noord-Holland omgesprongen wordt met de controverse economie-milieu. De Milieufederatie heeft het provinciebestuur verzocht haar uitnodiging aan de kroonprins en zijn verloofde te ondersteunen.