Informatiebeveiligingsevenement Infosecurity.nl 2001 succesvol verlopen

Amsterdam, 31 oktober 2001 De beurs Infosecurity.nl, die 18 en 19 oktober jongstleden plaatsvond in de Utrechtse Jaarbeurs, is in alle opzichten succesvol verlopen. De beurs, georganiseerd door Reed Exhibitions, trok bijna 2300 bezoekers, waarvan een kwart werkzaam is als IT security specialist of -consultant met beslissingsbevoegdheid inzake investeringsbeslissingen.

Ondanks de algehele malaise in de ICT-industrie heeft Infosecurity.nl zich goed staande weten te houden , aldus Editha Derksen, beursmanager van Infosecurity.nl. Hoewel het bezoekersaantal vrijwel gelijk is gebleven blijkt de belangstelling van de bezoekers te zijn toegenomen. Het gemiddelde beursbezoek bedroeg 4 uur. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de eveneens toegenomen kwaliteit van de informatie die tijdens het evenement is geboden. Bezoekers hebben aangegeven zeer tevreden te zijn over de combinatie van beurs en vrij toegankelijke seminars."

PKI en Cyber Crime
Wellicht als gevolg van de gebeurtenissen op 11 september en de daaruit voortvloeiende onzekerheden, bleken vooral de seminars over PKI en Cyber Crime tot de verbeelding te spreken.

Public Key Infrastructure is een oplossing om e-transacties veiliger te laten verlopen, maar het onderwerp roept ook vragen op. In de presentatie is antwoord gegeven op vragen als; Welke gebruiker heeft toegang tot welke gegevens en applicaties? Is single sign on de oplossing voor het authenticatieprobleem? En hoe bescherm je de integriteit van gevoelige informatie?

Tijdens het seminar over Cyber Crime werd ingegaan op het fenomeen internetcriminaliteit. Uit onderzoek blijkt dat dit in de laatste jaren sterk toegenomen is en tevens moeilijk te bestrijden valt. Naast hacking worden ook steeds vaker traditionele delicten als fraude direct of indirect met behulp van computers gepleegd. In het seminar kwam onder meer aan de orde hoe je bewijsmateriaal verzamelt en hoe je de identiteit van de dader vast kunt stellen.

Exposanten
Ook de exposanten toonden zich tevreden: Tijdens deze Infosecurity.nl is het voor mij overduidelijk geworden dat beveiliging gestegen is op de prioriteitenlijst van onze doelmarkt. Wij hebben dit duidelijk kunnen merken aan zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de bezoekers bij ons op de stand , aldus Ben van Laarhoven, CCO van CONSUL Risk Management.

Netwerkintegrator Telindus, met een breed aanbod aan producten en diensten, maakt altijd een zeer gerichte keuze uit het aanbod aan beurzen en seminars. Het profiel van de gemiddelde infosecurity-bezoeker van dit jaar was precies zoals we het ons hadden voorgesteld. Dit betekent dat deze niche-beurs voor ons zeer aantrekkelijk is, met name voor de introductie van specifieke nieuwe diensten zoals onze service Intrusive Testing , aldus Karin van Ieperen, Marketing Manager van Telindus Nederland.

Van de in totaal bijna 2300 bezoekers is 28% beslissingsbevoegd en heeft 60% een adviserende rol in beslissingen. Ongeveer een kwart van de bezoekers is werkzaam als IT-security specialist of IT-security consultant, de overige bezoekers komen onder meer uit algemene functies als IT consultant, IT manager en IT specialist. Daarnaast is ruim 15% werkzaam in algemeen- en sales-management. Bijna de helft van de bezoekers blijkt afkomstig uit bedrijven met 500 of meer medewerkers.


* Impressie foto s van de beurs kunnen worden opgevraagd via reedexpo@whizpr.nl
Reed Exhibition Companies
Reed Exhibition Companies is een 100% dochter van het uitgeef- en mediaconcern Reed Elsevier. Reed Exhibition Companies is de grootste beursorganisator ter wereld, met een portfolio van meer dan 440 evenementen in 49 verschillende industrieën, en met een kantoren- en agentennetwerk in 21 landen. Reed Exhibition Companies brengt jaarlijks meer dan 160.000 leveranciers in direct persoonlijk contact met ruim negen miljoen relaties en hun inkopers.

Voor meer informatie
Reed Exhibitions Companies
Editha Derksen
020-5159272
ederksen@reedexpo.nl

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410 483
reedexpo@whizpr.nl