Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 12.25 uur) Woensdag 31 oktober 2001

Maastricht, snelheidscontrole:
Dinsdag 30 oktober 2001 heeft op de Tongerseweg te Maastricht een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto van de politie controleerde tussen 12.35 en 14.45 uur de snelheid van 1133 langsrijdende motorvoertuigen. 90 bestuurders bleken harder te rijden dan de geldende maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bleek 80 km per uur te zijn. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, winkelinbraak:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Scharnerweg te Maastricht. De inbreker wist met een breekvoorwerp het slot in de voordeur van de winkel te forceren waardoor de toegang werd verkregen. Vanuit de kantoorruimte werden een mobiele telefoon, een paspoort, rijbewijs, een geldbedrag van enkele tientjes en diverse winkelpasjes ontvreemd. Bij een onderzoek in de directe omgeving trof de eigenaar van de winkel in een paadje tussen de huizen de meeste ontvreemde goederen terug. Alleen zijn telefoon bleef onvindbaar. Van de inbraak heeft de eigenaar aangifte gedaan.

Eijsden, inbraak in clubgebouw:
Tussen maandagavond 29 oktober en dinsdagavond 30 oktober 2001 omstreeks 17.30 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in het clubgebouw van de voetbalvereniging S.V.M.E. gelegen aan de Pisartlaan te Eijsden. De inbreker forceerde een lichtkoepel op het dak en wist via de ontstane opening in het gebouw te komen. In het gebouw werd de deur van een opslagruimte geforceerd. Een tafelvoetbalspel werd opengebroken en het daarin aanwezige geld van enkele tientjes ontvreemd. Ook de inhoud van de fooienpot werd weggenomen. Van de inspanningen heeft de dief mogelijk dorst gekregen. Hij nuttigde in het gebouw enkele flesjes frisdrank. Namens de vereniging is van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

In dezelfde nacht werd ook ingebroken in het gebouw van de peuterspeelzaal gelegen aan de Hutweg te Eijsden. De inbreker vernielde een ruit van het gebouw waardoor hij zich de toegang verschafte. De gehele peuterspeelzaal werd doorzocht waarbij de inbreker op zoek naar voor hem bruibare spullen een grote ravage aanrichtte. Er werd alleen wat snoepgoed ontvreemd. Namens de peuterspeelzaal is van de inbraak aangifte bij de politie gedaan.

Maastricht, bromfietser gewond:
Een 70 jarige automobilist uit Maastricht heeft dinsdagmiddag 30 oktober 2001 omstreeks 15.50 uur naar aanleiding van een keermanoeuvre met zijn auto op Meerssenerweg te Maastricht een verkeerongeval veroorzaakt. Een 66 jarige bromfietser die over het fietspad van de Meerssenerweg reed schrok dermate hevig van de manoeuvre van de automobilist dat hij met zijn bromfiets ten val kwam. De automobilist reed van de ongevalsplek weg, maar een getuige noteerde het kenteken van de weggereden auto. De automobilist kon kort daarna door de politie in zijn woning worden aangehouden. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het Academisch ziekenhuis overgebracht waar na medisch onderzoek een gebroken rib en enkele kneuzingen werden geconstateerd. Hij werd ter observatie voor een nacht opgenomen. De getuige, die het kenteken van de vluchter noteerde, heeft de vluchter bij zijn woning nog aangesproken met de mededeling dat hij een verkeersongeval had veroorzaakt. De automobilist vervoegde zich te voet wel op de plaats van het verkeersongeval maar meldde zich niet bij de politieambtenaren. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens het verlaten van een ongevalsplek zonder zijn identiteit bekend te maken.

Maastricht, woningbraak:
Op dinsdag 30 oktober 2001 heeft in een woning gelegen in een appartementencomplex aan de Kapittellaan te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De inbreker trapte met grof geweld de voordeur van de woning open waarna hij de woning kon betreden. De woning werd geheel doorzocht waarbij een behoorlijke ravage werd aangericht. Ontvreemd werden een mobiele telefoon, een klein geldbedrag en een gouden juweel. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan. Ook bij de buren werd op dezelfde manier ingebroken. Omdat dit appartement nog gedeeltelijk leeg lag werd hier niets ontvreemd.

Maastricht, dodelijk arbeidsongeval:
Een 24 jarige inwoner van Landgraaf is dinsdag 30 oktober 2001 betrokken geraakt bij een arbeidsongeval dat plaatsvond in een pand aan de Grote Looiersstraat te Maastricht. Het slachtoffer kwam in de loop van de middag in het Academisch ziekenhuis ten gevolge van zijn opgelopen verwondingen te overlijden.
In het monumentale pand aan de Grote Looierstraat te Maastricht worden momenteel verbouwingswerkzaamheden verricht. Puin en andere materialen die uit het gehele pand worden gesloopt, werden vanaf alle drie de verdiepingen in de liftschacht geworpen. Vanaf de begane grond werd het puin vervolgens uit de liftschacht gehaald waarna het afgevoerd werd.
Een van de werknemers trof dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur een zwaar gewonde collega in de betreffende liftschaft aan, die geraakt bleek te zijn door een enkele honderden kilos zware elektromotor. Alle hulpdiensten alsmede de arbeidsinspectie werden daarop gewaarschuwd. Het buiten kennis zijnde slachtoffer werd met een ambulance in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij in de loop van de middag kwam te overlijden. Medewerkers van de Arbeidsinspectie stellen samen met de technische recherche een onderzoek in naar de juiste toedracht van het tragische ongeval.