Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-10-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur
Aanrijding tussen motor en auto

MAARSSEN Op dinsdag 30 oktober heft een aanrijding tussen een motor en een auto plaatsgevonden. De motorrijder raakte gewond.

Rond zes uur in de ochtend reden een 30-jarige automobilist uit Maarssen en een 33-jarige motorrijder uit Soest over de Sweserengseweg, komende uit de richting van de Zandweg / Oostwaard en gaande in de richting van de Norbruislaan. De automobilist reed voor de motorrijder. De automobilist ontdekte dat hij de afslag voor de rijbaan richting de A2 had gemist en keerde zijn auto bij de afslag richting Utrecht noord. Om de draai makkelijk te kunnen maken, stuurde hij eerst naar rechts en vervolgens sterk naar links. Bij deze manoeuvre botste de achteropkomende motorrijder op de linkerachterzijde van de auto en ging onderuit.

De motorrijder is met beenletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Niets erin, niets eruit

MAARSSEN In het kader van de campagne `Niets erin, niets eruit` heeft de politie op dinsdag 30 oktober een controle uitgevoerd.

Op het Bisonspoor werden 200 auto`s bekeken. In 160 van deze auto`s was geen zichtbare buit aanwezig. In 40 van de auto`s was wel zichtbare buit, zoals autoradio-CD-spelers, CD`s, jassen en GSM`s, aanwezig. Een auto bleek niet te zijn afgesloten.

Inbreker aangehouden

MAARSSEN Op dinsdag 30 oktober is een man bij het inbreken betrapt en even later aangehouden.

Rond kwart voor elf in de avond kwam de melding bij de politie binnen dat er werd ingebroken bij een pand aan de Snavelenburg. De verdachte zou na te zijn betrapt, zijn weggerend. Op de Straatweg wezen twee getuigen de politie op de wegrennende verdachte. De verdachte, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd door de politie aangehouden.

Doordat de verdachte werd betrapt, had hij nog geen kans gezien iets weg te nemen. Hij is op het politiebureau ingesloten.