Provincie Groningen

Groningen, 31 oktober 2001 Persbericht nr.226

Provincie formuleert speerpunten in het kader van Kompas voor het Noorden

Het college van GS heeft op het gebied van EZ een aantal speerpunten benoemd die in het kader van KOMPAS voor het Noorden kunnen leiden tot concrete projecten.
De speerpunten zijn gericht op projecten die gekenmerkt worden door een lang ontwikkelingstraject en in sommige gevallen ook een lange uitvoeringstermijn.

De speerpunten zijn:

* Infrastructuur ICT

* Businessvernieuwing en ontwikkeling in het MKB
* Revitalisering bovenlokale bedrijventerreinen in het landelijk gebied

* Infrastructuur vaarrecreatie

* Fiets- en wandelinfrastructuur

Infrastructuur ICT
Hierbij brengt de Provincie in kaart waar de knelpunten op ICT-gebied liggen en in samenspraak met de betrokken partijen zoekt de Provincie naar de mogelijke oplossingen hiervoor. De Provincie neemt bijvoorbeeld het initiatief tot het oplossen van de zogenaamde ' last-mile problematiek'. De aandacht gaat hierbij bijvoorbeeld uit naar de ontsluiting van bedrijventerreinen op de ICT-infrastructuur. (totale uitgaven: 120.200 gulden).

Businessvernieuwing- en ontwikkeling in het MKB In pilot verband worden kleine en middelgrote bedrijven actief bewust gemaakt van het belang van innovatie. Tevens worden in dit kader innovatietrajecten bij voornamelijk industriële bedrijven (met minder dan 200 medewerkers) begeleid. (totale uitgaven: 65.000 gulden)

Revitalisering bovenlokale bedrijventerreinen in het landelijk gebied Op korte termijn bestaat behoefte aan criteria en randvoorwaarden om te kunnen bepalen welke terreinen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage in de revitaliseringkosten. Daarnaast dient een inventarisatie/selectie van te revitaliseren bovenlokale bedrijventerreinen in het landelijk gebied plaats te vinden. (totale uitgaven: 150.000 gulden)

Infrastructuur vaarrecreatie
Hieronder valt de door de provincie gewenste, versnelde uitwerking van een aantal vaarrecreatieve plannen. (Totale uitgaven 200.000,-)

Fiets en wandelinfrastructuur
Het doel van dit project is om aan de hand van een plan een samenhangend netwerk van recreatieve paden en bijbehorende voorzieningen te creëren. Het netwerk moet aansluiten bij bestaande toeristische voorzieningen en bij de woongebieden. (Totale uitgaven; 125.000)

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij Nicolette Boelens, afdeling Bestuurscontacten (050) 316 46 26 of (06) 150 68 121.