Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-10-2001 Politiebericht district Sittard (HP 15.15 uur) Dinsdag 30 oktober 2001

Sittard, doorrijder aangehouden:
De automobilist die op maandagmorgen 29 oktober 2001 omstreeks 00.05 uur op de President Kennedysingel te Sittard betrokken was bij een aanrijding waarbij een 16 jarige bromfietsbestuurder ernstig gewond raakte, heeft zich diezelfde dag omstreeks 13.20 uur gemeld aan het politiebureau te Sittard.
De man meldde zich maandagmiddag aan het bureau te Sittard met de mededeling dat hij in de nachtelijke uren betrokken was geweest bij een verkeersongeval op de President Kennedysingel. De automobilist werd daarop meteen door de politie aangehouden en voor verder onderzoek aan het bureau ingesloten. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij de aanrijding wel bemerkt te hebben, maar was in paniek geraakt en daarna zonder te stoppen van de plaats van het verkeersongeval weggereden. In paniek lette hij daarbij ook niet op een eventueel slachtoffer.
De gebruikte auto werd op zijn aanwijzing aangetroffen op een parkeerplaats achter het gemeentehuis te Sittard, aan het Hub Dassenplein. Het bleek inderdaad te handelen om een Volvo type 244 grijs van kleur. De auto vertoonde aanrijdingschade en had een barst in de voorruit. De auto werd door een bergingsbedrijf weggesleept en is in beslag genomen om aan de auto en technisch onderzoek in te stellen.
De politie maakt tegen de automobilist, een 30 jarige inwoner van Sittard, proces-verbaal op.
Het 16 jarige slachtoffer is opgenomen in het Academisch ziekenhuis te Maastricht en wordt kunstmatig in coma gehouden. Hij heeft een ernstig hersenletsel en verkeert nog steeds in levensgevaar. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die het verkeersongeval hebben zien plaatsvinden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Sittard, telefoon 0900-8844 maakt tegen de automobilist proces-verbaal op.