Ingezonden persbericht

Feesten & Beesten: nieuw boek van Leo van der Velde

DEN HAAG, 22-10-2001 -- Pa en Ma lazen in 'Fuiven & Kuiven over de beatjeugd in de jaren zestig. 'Feesten & Beesten' is voor de dochters en zonen van die roemruchte generatie. In zijn vijfde boek beschrijft auteur Leo van der Velde het zoete leven van de hedendaagse feesten en party's. De jaarlijks terugkerende Oud- en Nieuwjaarsparty's, de geheime -, de nacht - en de buurtfeesten, maar ook het backstage-gebeuren tijdens de Haagsche Paardendagen, Parkpop en niet te vergeten KoninginneNach.

Bekende stappers uit discotheken als «O» Dance Theatre (de voormalige Marathon), in Buurtschap 2005, op en rond het Plein en uit de scene komen aan bod, evenals trendy drankjes als breezers en verworvenheden als het mobieltje en de sms. Avonden maar ook nachten van 'Get down and party' worden beschreven waarbij de auteur niet voorbij gaat aan de opgang van de partydrug.

Naast de bekende horeca in de binnenstad bezoekt Van der Velde ook - meestal met een knipoog -de strandfeesten in Scheveningen en de chique huwelijks- en gelegenheidsparty's in villadorp Wassenaar. Hij gaat dus ook langs op het huwelijksfeest van de dochter van voormalig vice-premier De Korte en kijkt rond op de trouwpartij van CDA-politicus Marnix van Rij in kasteel De Wittenburg.

Leo van der Velde kijkt met humor naar de uitgaanders die hij ontmoet en naar het uitgaansleven waar hij deel van uit maakt. Hij ziet tegelijk ook de oppervlakkigheden van La Dolce Vita, zoals de Italianen dit zo mooi noemen.

Drie van zijn boeken stonden vorig jaar en staan ook dit jaar in de Haagse bestsellerlijst. Met de vijf boeken 'Fuiven & Kuiven', "Happen & Stappen', 'Ballen & Kwallen, 'Hoeren & Snoeren' en nu 'Feesten & Beesten' is, te beginnen bij die jaren zestig, ruim veertig jaar Haags uitgaansleven in beeld gebracht.

Prijs f 32,- (incl.BTW) 135 pagina's, formaat 18 x 24 cm. Paperback, genaaid en gebrocheerd. ISBN 90-72766-94-6

Voor inlichtingen over 'Feesten & Beesten': Uitgeverij 'De Nieuwe Haagsche', postbus 704, 2501 CS Den Haag, telefoon 070-3694004, Fax 070-3694005, fd.a@tip.nl of leovandervelde@yahoo.com



Ingezonden persbericht