Ingezonden persbericht

Samenwerking tussen Het Financieele Dagblad en PropertyNL.com op gebied van vastgoedinformatie

AMSTERDAM - Het Financieele Dagblad heeft een overeenkomst gesloten met uitgever PropertyNL. Vanaf 19 november 2001 biedt Het Financieele Dagblad wekelijks meerdere pagina's informatie over de markt van commercieel vastgoed. Hiervoor levert PropertyNL per week nieuws, analyse en een regionaal onderzoek naar aanbod commercieel vastgoed. PropertyNL verzorgt vanaf die datum ook alle vastgoedadvertenties in Het Financieele Dagblad.

Drs Fred Bakker, hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad: ,,De samenwerking is ontstaan zoals het moet: vanuit de inhoud. Het is de wens van onze lezers om meer informatie over deze markt te krijgen. Het Financieele Dagblad zal met PropertyNL uitgroeien tot het podium voor commercieel vastgoed.'' Drs Nico van 't Zet, directeur van Het Financieele Dagblad: ,,Het Financieele Dagblad wil in samenwerking met gespecialiseerde uitgeverijen komen tot een verdieping. De samenwerking strekt zich ook uit op advertentiegebied. PropertyNL verzorgt voortaan al onze vastgoedadvertenties. De vastgoedpartijen krijgen zo één loket: voor het landelijke én het gespecialiseerde medium voor vastgoed.'' Wabe van Enk, hoofdredacteur/directeur PropertyNL: ,,Met PropertyNLmagazine, PropertyNLcourant, de internetsite PropertyNL.com en een dagelijkse e-mailnieuwsbrief spelen we in op de informatiebehoefte bij de groep professionals in het vastgoed. Met Het Financieele Dagblad kunnen we een nieuwe stap zetten richting huurders/kopers van commercieel vastgoed die niet dagelijks met deze materie bezig zijn.''

Het Financieele Dagblad was in de afgelopen jaren het snelst groeiende dagblad van Nederland. De onderneming is ook actief op het gebied van internet, periodieken (samen met The Economist), boeken en symposia. Het Financieele Dagblad heeft een oplage van 65.000 exemplaren en telt 250 medewerkers. Samen met The International Herald Tribune verzorgt Het Financieele Dagblad vanaf 15 november een nieuwe Engelstalige zakenkrant in Nederland. PropertyNL is een in 2000 opgerichte uitgeverij die informatie levert voor de vastgoedprofessional (overheid, projectontwikkelaars, beleggers en vastgoedadviseurs) via de internetsite PropertyNL.com, een e-mailnieuwsbrief, PropertyNLcourant en PropertyNLmagazine. De uitgeverij beschikt over een databank met alle verhuurde gebouwen in Nederland, tienduizenden transacties en circa 3.500 voor verhuur/verkoop beschikbare gebouwen. Maandelijks registreert PropertyNL ruim 500 nieuwe gebouwen en ruim 300 transacties en publiceert meer dan 100 nieuwsberichten. De onderneming heeft 18 medewerkers.

Amsterdam, 29 oktober 2001