Ingezonden persbericht


FIETSNIEUWSBRIEF NO. 6 (november/december 2001)
jaargang 1, nr. 6
oplage: 2348

(c) 'Fietsen Eén Twee Drie'.
Website: www.fietsen.123.nl E-mail: fietsen@fietsen.123.nl

INHOUD:

1. Fietsroutes per plaats succes!

2. Nieuwe herfst- en winterroutes in Nederland en België
3. Fietsroutes wereldwijd

4. Fietssloten en fietsendieven

5. 160.000 bezoekers overschreden en grote waardering voor site
6. Bijzondere fietstips: Bordjesroutes in de Ardennen, Veerponten in de Benelux en Wegenwacht voor fietsers in en rond Amsterdam
7. Gezocht: Notaris met fietsliefde

8. Fietsen rond Amersfoort: actie voor restauratie kapel Coelhorst
9. Fietsen en belastingen.

10. Fietsboot over de Eem: vrijwilligers met vaarbewijs gevraagd.
11. Actuele fietsagenda: georganiseerde fietstochten in 2002.
12. Onthullingen in 'Doortrappers'?

13. NS: Op weg naar 50 Fietspoints

14. Primeur Krasboek op onze Motketelroute

15. Testen van vouwfietsen en fietsbanden

16. Fietskoeriers

(Deze nieuwsbrief wordt ook gepubliceerd op Internet: www.fietsen.123.nl/fietsnieuwsbrief.htm)


1. Fietsroutes per plaats succes!


Onze fietsroutes zijn sinds de vorige fietsnieuwsbrief niet alleen meer per provincie, maar nu ook per plaats gerubriceerd. Graag willen we u allen danken voor uw enthousiaste en positieve reacties op dit nieuwe initiatief! Het was hartverwarmend!

Zoals U weet bestaan we sinds begin april 2000, dus ruim anderhalf jaar. Sinds enige tijd hebben we geconstateerd, dat sommige homepages/websites ons concept en/of ons overzicht van de volledig beschreven fietsroutes onder eigen naam en met een eigen lay-out geheel of grotendeels hebben overgenomen.

Zo is recent het url-adres: www.fietsen.123.nl/een keuze (maar dan zonder de punt na fietsen!) door de commerciële website 'Fietspad.nl' gekocht om zo zoekers naar onze site ook voor hun (twee) sites en een reclamebanner te 'vangen'. Deze nieuwe fietssite heeft verder adressen uit ons 'Gastenboek' gebruikt om haar eigen nieuwe website te promoten. We hebben direct gevraagd hiermee te stoppen om de (onjuiste!) indruk te voorkomen, als zouden wij onze adressen aan derden ter beschikking stellen. Ook willen we ongewenste 'spam' aan schrijvers in ons Gastenboek voorkomen. 'Fietspad.nl' heeft echter geweigerd om aan ons verzoek te voldoen. Op ons tweede verzoek - met extra argumenten - kregen we geen antwoord. We willen hierbij onze excuses aanbieden aan de schrijvers in ons Gastenboek voor dit ongewenste gebruik van hun e-mailadres, dat we helaas niet hebben kunnen voorkomen.

Intussen blijven wij een vrijwilligerssite van en voor fietsers en zijn we - volgens 'De Kampioen' (ANWB) van oktober - zelfs 'één van de populairste'. Het bekende Internetblad 'Net-Magazine' koos ons in de rubriek 'Het beste van Internet' tot de '150-beste sites' van oktober 2001, met als typering:"Okee, de vakanties zijn afgelopen, maar wie er nog even op de fiets uit wil kan op deze site de nodige fietsroutes vinden. Verder allerlei handige tips en opmerkelijke zaken".

We doen ons uiterste best om dat zo te houden.

Tenslotte: aan u allen: veel (fiets-)plezier met dit nummer!



2. Herfst- en winterfietsroutes in Nederland en België

Winter, zomer, herfst en lente: in ieder seizoen is er wel een dag, die uitnodigt voor een mooie fietstocht. Dus blijven we op onze fietssite nieuwe volledig beschreven toeristische fietsroutes publiceren. Het zijn er in Nederland en België niet minder dan twintig:

2.1. * Langs de Millingerwaard via Leuth

John Zuure uit Nijmegen bood ons de fietsroute 'Langs de Millingerwaard via Leuth' exclusief ter publicatie aan. De route start vanuit Nijmegen. Deze route loopt door de Ooypolder, over mooie dijken en langs de prachtige Millingerwaard. U kunt zeer veel vogels aantreffen. Het is daarom de moeite waard om een verrekijker mee te nemen. De gehele route is vlak en 40 kilometer lang.

2.2. * Sezoenroute door o.a. Bocholt en Hamont-Achel

De Sezoensroute is een 53 km lange fietsroute van het Bocholter Brouwerij Museum naar de Achelse Kluis. Via schilderachtige wegen doorkruist u twee Kempense gemeenten, waar de fietser zijn hart kan ophalen in de prachtige Limburgse natuur: Bocholt en Hamont-Achel. Bocholt gaat de geschiedenis in als 'Bucolt' wat beukenbos of beukenhout betekent. De naamgeving werd ontleend aan een in het oog springend kenmerk. Bocholt is het dorp van de Torenkruiers. In 1910 presteerden de Bocholtenaren het om de kerktoren zomaar eventjes 9,4 meter van zijn oorspronkelijke plaats te verschuiven. Hamont-Achel heeft een totale oppervlakte van 43,72 vierkant km. en beschikt over uitgestrekte recreatieve gebieden. De direct aan Nederland grenzende Achelse Kluis, het keerpunt van de Sezoenroute, geniet een internationale bekendheid.

2.3.* Twee fietsroutes door de Zaanstreek, w.o. nieuwe Molenfietsroute

Ruud Worm maakte een Engelstalige versie van zijn al eerder gepubliceerde 'Fietsroute door de Zaan' (op www.zaaninfo.com, de toeristen - en informatiesite van de Zaanstreek (i.s.m de Zaanse VVV). De route bevat een groot aantal mooie links naar bezienswaardigheden in de streek. De tocht is 34,4 km. lang.

Nieuw is de Zaanse Molenroute van ruim 50 kilometer. Het is misschien ongelooflijk, maar van de ruim duizend molens in de Zaanstreek zijn er nog maar ongeveer 15 over. 11 ervan staan onder beheer van de Zaansche Molen Vereniging. De route laat u deze molens zien. In december zal deze tocht in het engels op de site verschijnen. Dus voor het volgend toeristenseizoen zijn dan beide fietsroutes in het Engels te vinden!

2.4. * Vier nieuwe routes van Natuurlijk--Overijssel

Natuurlijk--Overijssel mocht van de IVN-afdeling Haaksbergen de volgende routes publiceren:


- Fietstocht door de Natuurgebieden rond Haaksbergen (25 km)

- Euregio-fietsroute met natuur- en landschapsinformatie (33 km)
Van Kampeercentrum De Beerze Bulten werd de volgende route gepubliceerd:


- Heit al è heurt in Ham: fietstocht rond Den Ham (25 km)
Van Bungalowpart Sallandshoeve werd de volgende route overgenomen:


- Sprengenbergfietstocht (12 km).

2.5.* 'Een brug te ver' in Rotterdam (inclusief puzzel) (42 km)

Tapperij vanouds 't Kraantje (Schiedamseweg 2a) publiceert een fietstocht (eventueel inclusief puzzel) over alle bruggen en door de Maastunnel van Rotterdam.

2.6.* Twee nieuwe fietsroutes in Oost-Vlaanderen

Koen Moreau publiceert twee fietsroutes in Oost-Vlaanderen en wel:


- Rozenroute (39 km) en de


- Tussenbeekroute (31 km).

2.7.* Fietsroutes langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie

In het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (van Muiden tot de Biesbosch!) zijn acht fietsroutes uitgezet met een lengte van 25 - 35 km. Op onze fietswebsite vindt u een directe link naar de website van de Waterlinie. U krijgt daar een korte beschrijving van de route te zien. U kunt vervolgens een uitgebreide routebeschrijving en een kaart downloaden (in Word). En u kunt een 'Opiniewijzer' invullen met vragen over de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van de Waterlinie. Kortom: fietsen én deelnemen aan een maatschappelijk debat: een unieke combinatie!

2.8. * Waterhoekroute door de streek van Stijn Streuvels

Kom kennis maken met één van de mooiste streken van Vlaanderen. U weet wel: de streek beschreven in MIRA of de teleurgang van de waterhoek van Stijn Streuvels en verfilmd door Fons Rademakers met Willeke Van Ammelrooy in de hoofdrol. De bewegwijzerde fietsroute start te Bossuit (Avelgem) aan de samenvloeiing van de Schelde en het kanaal Kortrijk-Bossuit, waar een belangrijk VVV-kantoor gevestigd is in een oud pompstation. In dit pompstation worden regelmatig tentoonstellingen gehouden met diverse onderwerpen. Ronny Vandenbussche maakte op Internet een volledige beschrijving van deze route, die op zondag 26 augustus werd ingereden in aanwezigheid van tal van prominenten en van de West-Vlaamse Televisie (WTV).

2.9. * Kritisch

We laten niet na om het volgende te herhalen: we blijven kritisch met betrekking tot de routes, die we publiceren. Het kunnen alleen routes zijn, die duidelijk en volledig beschreven zijn. En als de ervaringen met routes onverhoopt negatief zijn - we kunnen per slot van rekening hoofdzakelijk de routes rond Amersfoort regelmatig zelf controleren -, dan worden ze verwijderd. Daarom zijn de afgelopen tijd opnieuw enkele routes uit ons overzicht verdwenen.


3. Fietsroutes Wereldwijd.

De routes, die we tot nu toe op 'Fietsroutes Wereldwijd' publiceren, zijn twee routes in Frankrijk die we aangeboden kregen door het Best Western Hotel in Autun (zie onze vorige nieuwsbrief) en een zestal fietsroutes in Vietnam. Twee van deze laatste kondigden we in onze vorige nieuwsbrief aan. De overige vier zijn de volgende:

Fietstocht Hoi An: Tussen zoet en zout (17 km)

Een bezoek aan Hoi An, het vriendelijke handelsstadje in centraal Vietnam, is niet compleet zonder een fietstocht door de fraaie omgeving. Overal ziet u de invloeden van de zee. Ook kunt u de fietstocht verlengen tot het Cua Dai-strand (plus 5 km).

Fietstocht Nha Trang: Rijstvelden aan zee (20 km)

Nha Trang staat bekend als strandbestemming, maar na deze fietstocht zult u beamen dat de omgeving ook weergaloos mooi is. U ziet onder meer hoe de mensen rondom de Cai Rivier leven en werken. Enige stukken onverharde weg. Met een veerboot.

Korte fietstocht Ho Chi Minh City: Houten pagodes en glazen kantoorgebouwen (12 km)

De fietstocht door District 1 en 3 van het bruisende Ho Chi Minh City is uiterst gevarieerd. U passeert vier musea en talloze markten, tempels en pagodes, kortom alle 'highlights' van de stad.

Lange fietstocht Ho Chi Minh City: Tropische variatie (43 km)

Sportieve fietsers kunnen kiezen voor een langere variant van bovenstaande fietstocht. Dit is een pittige tocht waarbij u een stukje over een Vietnamese snelweg rijdt en prachtige stukjes platteland aan de rand van de stad ontdekt. Met twee veerboten.

Verzoek:

We hopen, dat u ons wilt helpen deze beginnende pagina 'Fietsroutes Wereldwijd' verder uit te breiden door ons te wijzen volledige routebeschrijvingen of eventueel uw eigen routebeschrijving. Het blijkt, dat er relatief weinig volledig beschreven fietsroutes elders in de wereld op Internet beschreven worden.


4. Fietssloten en fietsendieven

De ANWB wil dat er veel meer wordt gedaan om diefstal van fietsen te voorkomen. De ANWB roept wegbeheerders op te zorgen voor meer bewaakte stallingen en plaatsen waar fietsen goed verankerd kunnen worden. Ook ontwerpers van gebouwen en woningen zouden meer rekening moeten houden met de stalling van fietsen. Jaarlijks worden er volgens Van Woerkom, de directeur van de ANWB, ongeveer 800 duizend fietsen gestolen. Dat is zo'n vijf procent van het totale rijwielpark in Nederland.

Het blad van de Fietsersbond 'Vogelvrije Fietser' is op reportage geweest bij de fietsendieven in Amsterdam en Utrecht. Het dagblad 'Trouw' publiceerde een samenvatting van de resultaten en tips. Wij publiceren op onze website het artikel uit 'Trouw'. Zodat u weet, wat u te doen staat om uw eigen fiets te houden!
5. 160.000 bezoekers overschreden; grote waardering voor site
In onze vorige nieuwsbrief, een maand geleden, konden we de 100.000-ste bezoeker aankondigen. Inmiddels hebben we het aantal van 160.000 bezoekers overschreden.

Ons Gastenboek is tot heden door ruim 600 bezoekers getekend. Ze gaven een opmerkelijk goede beoordeling van onze site. Gerekend vanaf onze oprichting (peildatum 29 oktober 2001) kwalificeerde niet minder dan 48% van onze gasten de site als 'goed' en 37 % zelfs als 'zeer goed', terwijl 13 % de website als 'normaal' beoordeelde. 1% vond de site 'matig' en 1 % 'slecht'. De kwalificatie 'zeer slecht' scoorde niet.


6. Bijzondere fietstips: Bordjesroutes in de Ardennen, Veerponten in de Benelux en een wegenwacht voor fietsers in en rond Amsterdam.
Als bijzondere fietstip van de maand september hebben we de website 'De Bordjesroutes in de Ardennen' gekozen. Paul en Cyriel de Jong publiceren op deze website (voor de meer geoefende toerfietsers) tien 'Bordjesroutes in de Ardennen' ( 70 tot 150 km) en wel speciaal in de provincie Luik. Er wordt informatie gegeven over de kenmerken van de route, de bezienswaardigheden, de terrasjes en zelfs over de ontbrekende bordjes. Ook een kaartje ontbreekt niet.

De bijzondere fietstip van de maand oktober is de website 'Veerponten in de Benelux'. Fietsen betekent namelijk soms met een veerpont een rivier(tje) of kanaal oversteken. De vraag is dan vaak: vaart de veerboot? En wanneer? Op bovenstaande website vindt u (bijna) alles over (bijna) alle veerponten in de Benelux.

Midden in een koude, winderige polder en geen ziel in de buurt. En dan een lekke fietsband krijgen. Kan het erger? Erik van der Laan en Richard D'Lesio kregen bij hun fietsenstalling bij het Amsterdamse Sloterdijk Station zo vaak mopperende mensen binnen, dat ze op het idee kwamen een Mobiele BandenplakService (MBS) te beginnen. Met een motorscooter en de auto helpen ze gestrande fietsers in en rond Amsterdam uit de brand. Op hun website vindt u hun telefoonnummer, hun e-mailadres en twee artikelen uit 'Echo' en 'Spits'. Inderdaad, eigenlijk hebben we het hier over een wegenwacht voor fietsers. Wij hebben al vast de website 'Mobiele Bandenplak Service' uitgeroepen tot bijzondere fietstip voor de maand november.


7. Gezocht: notaris met fietsliefde (herhaalde oproep)
Wij zijn op zoek naar een notaris, die houdt van fietsen en bereid is een kleine activiteit kosteloos voor ons te verrichten. Want - we herhalen dit hier nog eens - onze fietswebsite is een zaak van vrijetijdswerk. Dus hopen we op de - even belangenloze - medewerking van een notaris. Tzt. verklappen we u waarvoor het precies was! De fietsende notaris wordt vriendelijk gevraagd zich via e-mail tot ons te richten: fietsen@fietsen.123.nl Alvast onze dank!


8. Fietsen rond Amersfoort: actie voor restauratie Kapel Coelhorst
De 'Stichting Vrienden van Coelhorst' is een inzamelingsactie gestart, die de unieke kapel Coelhorst in Hoogland van de ondergang wil redden. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg heeft een restauratiebijdrage van 350.000 gulden toegezegd; de resterende 150.000 gulden moet de stichting bijeen sprokkelen. De gemeente Amersfoort heeft 10.000 gulden beschikbaar gesteld. Op onze fietsroute 'Hoogland West en Park Schothorst' wordt de actie aangekondigd. Ook vindt u hier een directe link naar de website van de kapel, die sinds februari 2001 bezocht kan worden.


9. Fietsen en de belastingen

De Fietsersbond in Nederland vindt, dat de Belastingdienst de pedalerende pendelaar in Nederland tekortdoet. De vergoeding per kilometer moet omhoog van 12 cent naar de reële kosten, die de bond becijfert op 22 cent. De bond heeft de berekening aan de Tweede Kamer gestuurd. Die heeft op 3 oktober overlegd met staatssecretaris Bos (Financiën) over belasting en vervoer. De Fietsersbond is in de berekening uitgegaan van een fiets van 1651,-- gulden, de maximumprijs in de fietsregeling in de loonbelasting.

In België kan men ook een onbelaste fietsvergoeding ontvangen. Het gaat om een vergoeding die door de werkgever wordt toegekend aan werknemers die de afstand van hun woonplaats naar het werkadres geheel of gedeeltelijk overbruggen met de fiets. Deze vergoeding zal tot 6 frank per kilometer niet belast worden.

Het toekennen van een fietsvergoeding is een gunst en geen verplichting. De werkgever zal dus bereid moeten zijn ze te betalen. Pas wanneer de werknemer ze toegekend krijgt, kan hij van de fiscale vrijstelling genieten. De werkgever dient dus overtuigd te zijn of te worden van een fietsvergoeding. Aldus informatie van de Fietsersbond in België, die een speciale brochure heeft uitgegeven over de voordelen voor een fietsvriendelijk bedrijf.

U vindt de Internetadressen van de Fietsersbond in België en Nederland op onze pagina 'Favoriete Fietslinks'.
10. Fietsboot over de Eem: vrijwilligers met vaarbewijs gevraagd.
Afgelopen zomer werd een proef genomen met het varen van een fietsboot over de Eem. De 'Eemlijn' voer vanaf 14 juli tot en met 7 september dagelijks en werd een groot succes. Men kon op verschillende plaatsen opstappen en afstappen en dan per fiets verder gaan. Kaartjes werden aan boord verkocht.

In 2002 zal de Eemlijn - als alles lukt en vooral het benodigde startkapitaal aanwezig is - door vrijwilligers worden gevaren. Mannen en vrouwen, die in het bezit zijn van een groot vaarbewijs en die volgend jaar willen meewerken aan het succes van de fietsboot, kunnen schrijven of mailen naar Han Gerlings, secretaris van de Stichting Eemlijn in oprichting, Delilaplein 6, 3816 RG Amersfoort, e-mail: hangerlings@zonnet.nl

Inmiddels heeft onze fietswebsite afspraken gemaakt met de Fietsboot over nauwe vormen van samenwerking op het gebied van fietsroutes. U hoort volgend jaar bij de start van de boot meer van ons!
11. 'Actuele fietsagenda': georganiseerde fietstochten in 2002
Op onze pagina 'Actuele Fietsagenda' kunt u kiezen, welke georganiseerde fietstocht in uw plaats/regio interessant is om aan deel te nemen. De rubriek is heel populair en heeft vanaf januari van dit jaar al veel meer dan 10.000 bezoekers getrokken. Dus de (gratis!) vermelding van uw route wordt door duizenden bekeken en is zeer de moeite waard!

Hierna publiceren we het overzicht voor 2002. Op onze website vindt u alle nadere gegevens. Er worden steeds nieuwe tochten toegevoegd.


* 9, 10, 11 en 12 mei 2002: Fietsvierdaagse Hoeven.
* 11 mei 2002: Landelijke Fietsdag.

* 20 mei 2002: Friese Elfsteden Rijwieltocht.

* 17 tot en met 21 juni 2002: Fietsweek in Markelo.
* 9 t/m. 12 juli 2002: Drentse Fiets 4 Daagse.
* 13 tot en met 16 augustus 2002: Fietsvierdaagse 'De Roerstreek'.
* 31 augustus 2002: 16e ZomerJazzFietsTour in Groningen.
* 1 september 2002: Peel Missie Toer rond Odiliapeel.
* 21 september 2002: Lichtjesroute in Eindhoven.

12. 'Onthullingen' in 'Doortrappers'

Een 'onthullende' pagina op onze fietssite is de rubriek 'Doortrappers'. U leest er, waarom de cabaretier Herman Finkers en zijn vrouw bewust kinderen wilden, aan welke mensen schrijfster Manon Uphoff een hekel heeft, waarom een Engelse journalist verslingerd is aan het wonen in Amsterdam, hoe SER-voorman Herman Wijffels 'lange termijn-denken' leerde, wat ex-premier Dries van Agt vindt van 'Fietsen naar Santiago de Compostella', waar Minister (van Werkgelegenheid en Toerisme) Landuyt echt zin in heeft en waar, volgens ex-topwielrenner Gerrie Kneteman 'de Nederlandse intelligentsia' zit. Het is maar, dat u dit allemaal weet!


13. NS: Op weg naar 50 Fietspoints

Om het fietsen van en naar stations te stimuleren ontwikkelde Fiets BV van de NS de Fietspointformule. Bestaande stationsstallingen worden dusdanig vernieuwd, dat ze een fietspoint worden met net dat beetje meer. U kunt er een fiets bewaakt stallen, huren, kopen of laten repareren. Wilt u een dagje fietsen, maar ontbreekt het aan een route? Ook hiervoor kunt u terecht bij een fietspoint. Treinende fietsers in Leeuwarden hadden eind vorig jaar de primeur met de eerste vernieuwde Fietspoint. Dit jaar worden de stallingen van station Alkmaar, Amsterdam-Amstel, Enschede en Deventer verbouwd tot Fietspoints. In totaal komen er zo'n 50 fietspoints.


14. Primeur 'Krasboek' op onze Motketelroute
Sommige bezoekers van picknickplaatsen krassen, als dank voor het aangenaam verpozen, een reactie in een boom of in het hout van het picknickmeubilair. Dat is niet de bedoeling. Om aan deze krasbehoefte een positieve invulling te geven heeft de Felua-groep (o.a. producent van Recreatiemeubilair) het Krasboek ontwikkeld. Op de Landelijke Fietsdag van 22 september j.l. werd bij de Wenumse Watermolen bij Apeldoorn het eerste Krasboek geplaatst door de Apeldoornse Wethouder van Toerisme onthuld. Het Krasboek is een kruising van een kraspaal/-plank en een gastenboek, waarop de recreant zijn liefde kan verklaren of zijn andere genoegens of ongenoegens kan krassen. Het eerste Krasboek ligt op onze 'Motketelroute'.


15. Testen van Vouwfietsen en Fietsbanden

Overweegt u de aanschaf van een vouwfiets? Hebt U een nieuwe fietsband nodig? Op onze website vindt u een directe link naar testen van fietsen en fietsonderdelen. Bv. een test, die de Fietsersbond uitvoerde. Zij publiceerde in haar blad 'de Vogelvrije Fietser' een test van de twaalf nieuwste vouwfietsen. De Brompton kwam met een uniek vouwsysteem op nummer één. Deze fiets is het makkelijkst in de trein mee te nemen. Op een gedeelde tweede plaats kwamen de Dahon Roo die zeer comfortabel rijdt en de Birdy Blue als beste allround sportfiets.

Het maandblad 'De Kampioen' (ANWB) van november 2001 publiceert een 'Kampioen Fietsbandentest'. De conclusie luidt: 'Weg met de lekke band! Een moderne fietsband met een 'brekerlaag' helpt tegen het binnendringen van glas, spijkers en andere narigheden. En dat scheelt lekke banden. Wie veel fietst is het beste af met een lekbestendige én slijtvaste band. De beste banden zijn dan de Halfords Touring Protection, de Hema 41.12.2042, de Nokian Rollspeed TS OLC/PCR, de Continental Top Touring 2000 en de Dutch Perfect No Flat Tire. Fietst u weinig, dan is ozonbestendigheid belangrijker dan slijtvastheid. Een goede keus is dan de Cheng Shin CST Rubkev Antipuncture of de Anello/Avanti'.


16. Fietskoeriers

Fietskoeriers bestaan al enkele tientallen jaren. Ze kunnen snel en efficiënt zendingen in de grote steden transporteren zonder last te hebben van files, parkeerproblemen en dergelijke. Het idee van de 'Fietskoerier' ontstond aan het eind van de jaren 70 in de grote Amerikaanse steden. In het midden van de jaren 80 kregen we, in navolging daarvan, fietskoeriers in de grotere Europese steden. Op onze website geven we een overzicht van de fietskoeriersbedrijven, die op dit moment bij ons bekend zijn. We vermelden tevens de websites van de bedrijven. U kunt op het adres klikken en wordt dan direct doorverbonden met de desbetreffende website met nadere informatie.