Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


PSV atletiek wint Gezond en Veilig lopen prijs

(29-10-2001)

Voorzitter Van Son van PSV atletiek met de prijs

Voorzitter Van Son van PSV atletiek met de prijs

Tijdens de Delta Lloyd Loopsportdag op 27 oktober heeft voorzitter Erik van Son namens PSV atletiek uit Eindhoven de "Gezond en veilig lopen prijs" ontvangen. Er is in 2001, het internationale jaar van de vrijwilligers, bijzonder gelet op de rol van vrijwilligers in de genomineerde projecten. Het complete aanbod van diensten bij PSV atletiek heeft er toe geleid dat nieuwe atleten dankzij een persoonlijke aanpak het "gezond en veilig lopen" hebben meegekregen. Daarnaast heeft PSV atletiek er met deze aanpak een grote groep enthousiaste vrijwilligers bij gekregen.

PSV atletiek heeft een introductieprogramma opgezet waarbij voor verschillende lopers programma's zijn opgezet; naast een trimgroep voor beginners ook een introductiegroep sportief wandelen. De nieuwe atleten krijgen een persoonlijke begeleiding waarbij ze o.a. een logboek bijhouden. Het programma is goed gestructureerd opgezet met o.a. trainingen en fittesten en laat zien dat ook vrijwilligersprojecten van hoge kwaliteit kunnen zijn. Door het succes van het programma is de groep vrijwilligers bij PSV atletiek aanzienlijk gegroeid. Hiermee heeft PSV atletiek ook het probleem van een tekort aan trainers opgelost.

PSV atletiek was één van de zeven genomineerden voor de "Gezond en veilig lopen prijs".
AV Pijnenburg uit Soest werd tweede met het project "Fitstart"; een project waarbij niet actieve sporters met trainingen en testen in beweging worden gebracht. Ook Atledo uit Dongen scoorde goed met een introductieproject dat inmiddels al tien jaar loopt en zijn succes bewezen heeft; een groei van 381 leden in 6 jaar.

PSV-ers uit de introductiecommissie
PSV-ers uit de introductiecommissie