Gemeente Breda

18-10-2001

Eerste drie kunstvuilniswagens in gebruik
Op zaterdag 27 oktober om 15.00 uur neemt wethouder A.J.G. Oomen (Stadsbeheer) in de Beyerd, Boschstraat 22 te Breda de eerste drie vuilniswagens in gebruik die in het kader van het project Stadsvuil in schone wagens voorzien zijn van kunst.
De ontwerpen zijn gemaakt door studenten van de academie voor beeldende kunsten Sint Joost in Breda. De ontwerpen zijn tot 28 oktober nog te zien in de Beyerd. Ze staan ook in een speciale uitgave van het blad Kunst in de openbare ruimte van de dienst Cultuur van de gemeente Breda.

Ruim 100 studenten van de academie voor beeldende kunsten St. Joost hebben tijdens een werkweek in april ontwerpen gemaakt om alle inzamelvoertuigen van Afvalservice te voorzien van kunst. Een jury heeft inmiddels bepaald welke ontwerpen daadwerkelijk op de ruim dertig inzamelvoertuigen van Afvalservice aangebracht gaan worden. De eerste drie voertuigen worden op 27 oktober in gebruik genomen. De rest van het wagenpark volgt tussen 2001 en 2003.

Het idee voor dit project is ontstaan in het kader van de imagocampagne die Afvalservice momenteel voert. Met deze campagne wil de gemeente Breda het imago van afval in het algemeen en van Afvalservice in het bijzonder verbeteren. Uiteindelijk wil de gemeente hiermee een nog betere scheiding van het afval bewerkstelligen.

Breda, 18 oktober 2001