Ingezonden persbericht

IntraSites sluit samenwerkingsovereenkomst met United Services Group

's-Hertogenbosch, 23 oktober 2001- IntraSites BV in Den Bosch heeft met dienstverlener United Services Group N.V. een samenwerkingsovereenkomst gesloten. IntraSites ontwikkelt met United Services Group een portal, waar Zelfstandigen Zonder Personeel tal van ondersteunende diensten kunnen afnemen. IntraSites zorgt in dit verband voor onderdelen van het concept, de technologie en de consultancy rond de ICT-omgeving van de portal. IntraSites is een consultancy- en IT-organisatie, die zich specialiseert op het gebied van intranet- en extranet-bedrijfsportals voor middelgrote tot grote ondernemingen. IntraSites ontwikkelt strategieën, concepten en software die de onderlinge samenwerking en informatie-uitwisseling sterk verbetert. IntraSites ontwikkelde twee jaar geleden het kantoorportal Annapa.com, dat inmiddels ruim 65.000 gebruikers telt. Op basis van de ervaringen met dit mid-office portal heeft IntraSites tal van gerelateerde toepassingen ontwikkeld.

United Services Group is een internationale, beursgenoteerde onderneming, onder andere actief op het gebied van human resources, facility management en employability.

Begin november zal United Services Group, vanuit haar werkmaatschappij United Indepedent Solutions, een nieuw dienstverleningsconcept lanceren voor ZZP'ers. United Services Group gaat voor deze groep onder meer zorgdragen voor acquisitie, administratie en financiën, kennisuitwisseling met vakgenoten, juridische en fiscale zaken alsmede opleiding en training.

Deze nieuwe werkmaatschappij gaat samen met IntraSites werken aan de inrichting van een technologische omgeving, die al die diensten optimaal gaat ondersteunen.

Volgens Drs. Hajati Wieferink van United Services Group koos het bedrijf voor IntraSites vanwege haar vermogen om het ruwe concept van United Independent Solutions om te zetten in een werkende technologische oplossing, die een belangrijke basis vormt voor het initiatief. "IntraSites heeft de afgelopen jaren enorm veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en marketen van portal-technologie. Het is vooral de combinatie van technologie en marktkennis geweest, die voor onze onderneming de doorslag gaf om de samenwerking met IntraSites te starten. De groep waarop wij ons richten, zal hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid, beschikbaarheid en gebruikersgemak. IntraSites heeft bewezen concepten te ontwikkelen, die niet alleen technisch zeer geavanceerd zijn, maar ook nauw aansluiten bij de wensen en eisen van de specifieke doelgroep", zegt Hajati Wieferink. "Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe portal de grote groep van Zelfstandigen Zonder Personeel zeer zal aanspreken en zal kunnen voorzien in een innovatieve en sterk functionele dienstverlening."

Volgens Gerdo Schepel, CEO van IntraSites, past het initiatief van United Services Group naadloos bij het ASP portal-concept dat zijn bedrijf met Annapa.com ontwikkelde. "Een zelfstandige ondernemer zonder personeel is gebaat bij een aanpak, die hem of haar op elke plek toegang geeft tot informatie en de mogelijkheid biedt om kennis uit te wisselen en een groot deel van de administratieve activiteiten effectief en efficiënt afhandelt. Met de portal-technologie is dat geen enkel probleem. Onze technologie en expertise voorzien daarnaast in een betrouwbare en stabiele ondersteunende infrastructuur, waarbij hoge beschikbaarheid en innovatieve oplossingen centraal staan."

Over United Services Group
United Services Group N.V. (voorheen Unique International N.V.) is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland en Spanje op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen, call centerdiensten en facility management. De aandelen United Services Group N.V. staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Secretary Plus en Technicum (detachering & uitzending), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct (callcenterdiensten), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden. Over het jaar 2000 heeft United Services Group N.V. een omzet gerealiseerd van Euro 518 miljoen en een bedrijfsresultaat van Euro 62 miljoen. Meer informatie over United Services Group is te vinden op www.unitedservicesgroup.nl.

Over IntraSites
Intrasites biedt advies en ontwikkeling op het gebied van modulair opgebouwde intranet en extranet oplossingen. Door integratie van specifieke web-applicaties in bedrijfs portals kunnen bedrijven, organisaties en hun werknemers effectiever en efficiënter werken door optimale kennisuitwisseling en communicatie. IntraSites onderscheidt zich van andere technologiegeoriënteerde IT-bedrijven door een sterke focus op concept ontwikkeling waardoor een intranet, extranet oplossing snel inpasbaar is in bestaande bedrijfssystemen en via korte implementatietrajecten voorziet in praktische toepassingen. IntraSites ontwikkelde het basis concept voor de huidige software in 1997. In juli 2000 lanceerde het bedrijf Annapa.com, een geavanceerd kantoorportal voor de Nederlandse markt met momenteel 65.000 gebruikers, waar elk soort bedrijf een on line kantooromgeving kan creëren en gebruiken. IntraSites heeft haar thuisbasis in 's-Hertogenbosch. Meer informatie is te vinden op www.annapa.com en www.intrasites.com. Investeerders zijn NPM Capital, Twinning en NIB Capital.